Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet - En månad har gått

10 APR 2012 14:36
Tiden går fort, nu har jag suttit som ordförande en månad lite drygt, tillsammans med en till hälften ny och fullt motiverad styrelse känns det fantastiskt spännande och motiverande att få vara med att hjälpa till och skapa förutsättningar för en ökad basketverksamhet tillsammans med föreningarna.
  • Skapad: 10 APR 2012 14:36

Distriktet

Först måste jag säga att det känns grymt bra när man är ute i distriktet och ser glöden igen när man pratar med våra hårt arbetande basketarbetare. EB & EBC växer så det knakar och med ett fortsatt arbete med och i skolorna så skall vi se till att detta mångfaldigas och att basket blir den största skolidrotten inomhus. Här vill vi försöka återinföra MBC, Skol-DM etc för att få öka vår närvaro i skolan på alla plan.

Distriktets klubbar gör ett kanonjobb för att visa att basket är en spännande publiksport. Borås Basket fyller läktarna och spelar semifinal i ligan (varför inte final!), Marks och Kvarnbys damer har haft bra publiksiffror under säsongen. Vi behöver representationslagen i distriktet för att våra unga basketspelare skall kunna se och senare i sin karriär spela basket på en hög nivå. Till hösten finns det fler möjligheter, Högsbo behöll sin div 1 status på herrsidan, Högsbos damer slutade tvåa, Borås Basket ser ut att ta sig upp i Div 1 med herrarna, något som Lerum och West redan lyckats med på damsidan. Ta med Era lag på basket som en del av träningen, fyll alla läktare!

På ungdomssidan ser det också bra ut. Högsbo, KFUM Göteborg och Borås har lag i Final Four i USM och Högsbos F97 tog en meriterande silverplats i Scania Cup och skall snart spela RM final.

Missa inte !!

EYBL Superfinals P95 20-21 April Idrottshögskolan (KFUM Göteborg)
RM F97 i 21-22 april i Gothia Arena (Högsbo)
Westra Baskets Final Four 26-29 april i Gothia Arena (Alla)

Vision 2017

”Sveriges mest växande basketdistrikt”

Arbetet är igång och vi har gått igenom de tankar och idéer som Ni föreningar jobbat fram på våra välbesökta konferenser. Vi har använt detta arbete för att få fram en realistisk men samtidigt aggressiv vision med realistiska mål (och delmål) för Westra Baskets framtid.

När detta arbete är färdigt, skall den skickas ut på remiss till alla föreningar, detta sker i slutet av april. Vår förhoppning är att alla föreningar sluter upp bakom en gemensam vision och de mål som följer med den, så att vi kan börja jobba efter Vision 2017 redan till hösten. Vi kommer gärna ut till Er och diskuterar framtiden, hör av Er till kansliet eller direkt till mig.

Vi behöver behålla det vi har och samtidigt växa på alla fronter utan att förlora kvalitet, en riktig utmaning!

Tillsammans skall vi lyckas!

Kjell Eliasson
Ordförande Westra Basket

Skribent: Michael Malm

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info