Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet 15 augusti 2017

15 AUG 2017 18:24
Vid juletid skriver många önskelistor till tomten, här kommer Westras ordförande med sin önskelista inför säsongen 2017/18.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2017 18:27

Westra har som mål att bli Det Mest Växande Basketdistriktet i Sverige och skall vi gemensamt klara av detta finns ett antal saker som alla vi basketälskare tillsammans måste göra för att nå fram.

 

Disciplinkommittén

Högt upp på min lista står det att vi skall göra Disciplinkommittén arbetslös genom att fokusera på rent spel och respekt för varandra.

Att spela tufft med juste är en sak men att spela fult är en helt annan sak, det gäller både på och vid sidan av planen.

Sportsligt är på rätt väg då kommitténs arbete med tävlingsärenden minskade radikalt den gångna säsongen.

 

Jämnare matcher

På samma sätt önskar jag att alla visar respekt mot varandra när två lag av olika slagstyrka möts.

Ingen lag vinner på matcher som slutar med 100 poängs skillnad.

För mig finns en hederskod som coach att alltid visa respekt för min kollega på andra sidan och det finns många saker som jag som coach kan göra om siffrorna rinner iväg.

 

Fler domare behövs

Distriktet växer och det är mycket positivt, men med fler lag och fler matcher kommer också behovet av fler domare.

Det just avslutade Klubbdomarprojektet har varit lyckat och vi har också fått fram flera nya Distriktsdomare men behovet kvarstår och arbetet med att rekrytera och utbilda nya domare måste fortsätta.

Den gångna säsongen arrangerade vi för första gången på länge en egen Steg 2 Domarkurs och jag hoppas att vi även i år kan få fram så många kandidater att vi även kommande säsong kan utbilda egna Distriktsdomare.

 

Respekt för domaren

Det är en lättnad att basketbollen inte finns med i de artiklar som handlar om ledare och spelare som inte respekterar domarna.

Låt oss tillsammans se till att vi inte hamnar där och att vår många unga domare får en trygg upplevelse att sitt dömande och fortsätter att döma.

En liten utmaning – Många klubbar visar med glädje upp spelare som tagits ut till Distriktslag, Regionslag eller till om med Landslag - Vilken klubb blir först med att presentera en ny Ligadomare eller Förbundsdomare som fostrats i de egna leden?

 

Framtidsgruppen

Westra sjösatte under förra säsongen en Framtidsgrupp som träffades vid tre tillfällen under våren.

Gruppen hann på denna korta tid sätta avtryck i bland annat seriespelet och gruppen blir nu permanent och kommer fortsätta träffas under kommande säsong.

Bland det viktigaste att diskutera framöver är vår gemensamma Värdegrund och hur vi skall göra för att den skall få verklig påverkan på det dagliga arbetet i hallarna.

 

Jr NBA

På försök startade Jr NBA en Westerns Conference förra säsongen med grundserie och ett avslutande slutspel i Lisebergshallen, med deltagande av bland annat en f d NBA-spelare som genomförde en mycket uppskattad träning för alla ungdomar i hallen.

Turneringen riktar sig till både skolor och föreningar och vänder sig till årskurs 6 och 7. Draften sker innan första grundserieomgången då lagen får sina NBA-lagnamn och de speciella Jr NBA-dräkter som spelarna sedan får behålla.

Grundserien spelas i två omgångar under höstlovet och sportlovet, varifrån 8 lag kvalificerar sig till ett slutspel.

Därefter möter de två bästa lagen motsvarande lag från Stockholms Eastern Conference för att kora mästaren av Jr NBA Sweden Basketball League.

 

Här ser jag stora möjligheter för klubbarna, här finns erbjudandet allt pratar om – att komma in mer i skolorna.

Westra vill öka Western Conference från 15 lag till 30 lag som spelar en välarrangerad lovturnering med fokus på fair play, integration och jämställdhet,

Här erbjuds också mer sammanhållning i föreningen då de deltagande lagen skall vara mixade och även skall spela mixat på planen.

 

Region U13

På uppdrag av SBBF kommer Westra att arrangera Region U13 i form av två endagsläger som genomförs på två orter per helg.

Coacherna i Region Syd kommer att leda dessa läger som samtidigt kommer vara fantastiska möjligheter för alla unga coacher att studera hur bra coacher jobbar med de viktiga grunderna, fundementals.

Datum för dessa läger är 7-8 oktober och 7-8 april, platser kommer att spikas under augusti, inbjudan kommer inom kort.

 

Bli en bättre coach

Ett projekt som vi sjösatte förra året med god hjälp av SISU.

Projektet fortsätter 2017-2018 med bland annat matchanalyser (både elitmatcher och ungdomsmatcher), temaföreläsningar och spännande diskussionsforum.

Projektet samverkar med våra två ligaföreningar vilket bland annat innebär spännande möten med coacher innan och efter ligamatcher.

 

Easy Basket

Vi har fått uppdraget av SBBF att testa förbättringar kring EB-sammandragen.

Detta innebär att vi kommer utbilda och handleda de domare som dömer samt genomföra kortare praktiska tränarutbildningar som en del av varje EB-event.

 

Som ni ser så händer det en hel del även detta år och jag hoppas att vi tillsammans gör detta år till lika framgångsrikt som det förra.

 

Baskethälsningar

Håkan Wettersten

Ordförande Westra Sveriges BDF

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info