Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet 30 januari 2017

30 JAN 2017 11:47
Hösten har blivit vinter, halva säsongen har gått och jag vill försöka mig på en utvärdering och samtidigt ge er lite info om vad som händer i vårt distrikt.
Vi har som motto att bli Det Mest Växande Distriktet i landet!
Hur står det till med det?
  • Skapad: 30 JAN 2017 11:47

Ja, vår EB-verksamhet är populär och vi är inte långt från att bli dubbelt så många lag som för två år sedan.

Nu hoppas vi bara på att lösa frågan om hur vi skall göra för att få dessa lag att fortsätta upp i seriesystemet och bli DU13 och HU13.

Frågan finns med i det Visionsarbete som styrelsen och kansliet kommer jobba hårt med under februari månad och där vår Framtidsgrupp med föreningsrepresentanter kommer att behandla samma ämne

Ett förslag på åtgärder kommer under våren.

Arbetet stöttas också av Svenska Basketbollförbundet som har gett arbetet med Föreningsstöd och Föreningsutveckling högsta prioritet.

Kul också att vi i år har fler ungdomslag i seriespel än något år på 2000-talet, något vi hoppas skall ge fler lag i seniorserierna i framtiden.

Mycket glädjande är också att nya föreningar startas i Lilla Edet, Tanum, Töreboda och Vårgårda samtidigt som Falköping är på väg tillbaka igen.

Detta har också inneburit starten av en ny Division 4-serie i Västergötland, och med förhoppningen att till kommande säsong också arrangera Easy Basket lokalt.

Division 3 Damer är en växande serie, vilket är mycket glädjande, då det ger möjlighet för fler ungdomsspelare på flicksidan att fortsätta som seniorer.

Lite smolk i glädjebägare är dock att vi noterar ett antal lag som fått det lite jobbigt och tvingats dra sig ur seriespelet mitt under säsongen.

Vi hoppas att dessa lag slickar såren och startar upp på nytt kommande år.

I år är vi också delaktiga i den verksamhet som bedrivits i Stockholm under något år och som går under namnet, Jr NBA.

En turnering som riktar sig mot både klubbar men kanske framförallt mot skolor och som spelas i tre steg med mixade lag i årskurs 5 och 6.

Matcherna spelas under loven och följs av ett slutspel där East (Stockholm) möter West, matcher som kommer att gå av stapeln i Göteborg.

Riktigt roligt är det också att uppropet om ledare till Distriktslagen har vänt en mörk bild där vi pratade om att lägga ner verksamheten, där vi nu kan konstatera att vi har fyllt alla positioner på coachsidan och att vi kör för fullt och hoppas kunna åka till Södertälje med lag i alla åldergrupper.

Distriktslagen är i första hand SPELARUTVECKLING där alla är välkomna och alla skall få vara med på alla träningar, och där ambitionen är att så många som möjligt också skall åka med till Södertälje och där närvaro premieras.

Får vi väldigt många spelare i någon åldersklass kommer vi att delta med två lag.

Klubbdomarprojektet ger utdelning och i år kör vi för första gången på mycket länge en egen Steg 2 Domareutbildning med 12 deltagare.

Projektidén sprider sig också över landet och nu kör även Småland-Blekinges BDF  ett likadant projekt.

Coacherna har också fått ta del av extra utbildningsinsatser.

Bli En Bättre Coach heter projektet som i år har 6 deltagare.

Projektet inleddes med att Boråscoachen Jonte Karlsson berättade om sin resa från Spelare till Landslagsansvarig och nu Ligacoach.

Träff nummer två var kopplat till Ligamatchen Borås-Södertälje och inleddes med coachgenomgångar om respektive lags taktik.

Därefter fördelade sig deltagarna bakom avbytarbänkarna för att på nära håll studera coachernas arbete.

Jim Thuresson startade sedan upp det nya året och höll en mycket populär föreläsning om bland annat positiv coaching.

Fortsättning följer med flera träffar och det hela avslutas med Barton Clinic i Stockholm.

Basketinriktningen på Katrinelunds Elitidrottsgymnasium är även det en positiv del av vår verksamhet och vi kan där glädja oss åt att vi får ett par extra platser som vi fyller utan problem.

Disciplinnämnden var under förra året en hårt jobbande nämnd med massor av ärenden.

Det är med glädje vi kan konstatera att nämndens arbetsbelastning har sjunkit drastiskt det nya spelåret.

Vi ser också detta som att vi nu respekterar varandra på ett bättre sätt och att rent spel förkommer i betydligt större utsträckning.

Ja som ni ser så är vi och ni mycket aktiva och tillsammans gör vi ett mycket bra jobb för att vi skall lyckas med vår målsättning.

Basketball Academy West, tidigare hette det Massiva Utbildningshelger, kör också för fulla muggar tre gånger per säsong.

Här fyller vi våra kurser både vad det gäller Grundkurs och Steg 1.

Steg 2 Tränare arrangeras traditionsenligt, denna säsong med 12 deltagare. Precis som är fallet med Steg 2 Domare finns det deltagande från granndistrikt.

Naturligtvis är det ni ute på fältet som gör det stora jobbet och det är också ni som skall ta åt er äran, vi hoppas att vi tillsammans kan fortsätta det fantastiska arbete som sker inom vår kära sport.

1000 TACK FÖR ETT FANTASTISKT JOBB ALLA LEDARE, DOMARE, COACHER OCH FÖRÄLDRAR.

 

Håkan Wettersten

Westra Sveriges BDF

Ordförande

Skribent: Michael Malm
E-post: Adressen Gömd

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info