Hoppa till sidans innehåll

Vilken härlig säsong det har varit!

22 MAJ 2012 16:54
Det har varit en fantastisk säsong för föreningarna i Westra Basket, sträck på Er allihop!!

Några highlights är självklart när Borås och Mark spelade semifinaler inför fulla läktare i Herr och Damligan, Borås HU18 som blev svenska mästare, Högsbo F97 som knappt förlorade SM-Finalen mot Alvik. Det har blivit segrar i Lundaspelen (Högsbo HU20), i Basketfestivalen (Högsbo HU18 & Kvarnby HU13) och bra spel i EYBL av KFUM Göteborgs lag med arrangemang av Superfinals som grädde på moset. Det finns hur mycket positiva saker som helst att ta upp, detta var bara några ....
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2012 16:59

EB & EBC har utvecklats till en succe och har haft i genomsnitt 50-60 lag i varje omgång, ett fantastiskt arbete av föreningarna ligger bakom detta. Nu behöver vi ta hand om alla nya basketspelare i våra föreningar och det kommer att kräva sin tribut, då vi kommer att behöva ledare, domare och funktionärer också, det är lätt att glömma detta när verksamheten växer.

Nästa säsong kommer EB & EBC att växa ändå mer, förbered Er nu!

 

Westra basket har därför lagt fram en Vision & Strategi till 2017 så att vi tillsammans skall kunna nå målet att vår verksamhet blir den snabbast växande i basketsverige. Det finns inget egensyfte i detta men vi har satt höga mål och när vi uppfyller dom, så kommer vår Vision att kunna infrias. Vi som sitter i styrelsen håller därför som bäst på att sätta upp möten med våra föreningar för att med Er diskutera Westra Baskets Vision & Strategi och få feedback för att kunna göra den ändå bättre. Hittills har vi fått väldigt bra reaktioner och vi hoppas att det skall fortsätta så. Om ingen från styrelsen hört av sig till Er, hör av Er till kansliet. Vi behöver Er feedback!

 

En annan av de saker som vi måste bli bättre på är att informera varandra om vad som händer, då tror jag vi ökar möjligheten för samarbete och undviker missförstånd. Detta gäller Westra Basket lika väl som föreningar, spelare, domare, funktionärer och andra basketälskare. Dela med Er!

 

Vi tänker bla försöka få igång de sociala medierna ändå mer i vår verksamhet. Alla (?) ungdomar använder tex Facebook, de flesta föreningar har en facebook sida. Dessa är i första hand till för föreningsinformation men jag saknar de gemensamma inläggen, Westra Baskets FB har en liten klick med ”lojala” krönikörer, likaså Basketinfo (Fd Westra, som fortsatt leva som informationskanal för matcher och turneringar, jättekul under basketfestivalen med inlägg från flera hallar).

 

Vad skall man göra nu då?

 

Det är fortfarande många saker kvar att göra. Distriktslagen åker till Uppsala den 1-3 juni för att försvara Westras färger mot övriga distrikt. Serier skall lottas och tider skall bokas.

Den 9 augusti är det 3x3 turnering i Borås, kanske en lämplig uppstart inför 2012-2013.

 

Ha en trevlig sommar och vila upp Er ordentligt.

 

Kjell Eliasson

Ordförande Westra Basket

 

Ps, Hör gärna av Er om det är något ni vill förmedla   ... 0709-87 40 21    Ds

Skribent: kjell Eliasson

SpaldingWestrasHemsida

BasketshopSeWestrasHemsida

SpaldingBasketshopCupWestrasHemsida

 Bildresultat för instagram

 

 

Postadress:
Westra Sveriges BF
Ängåsvallen
421 47 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0704402713
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info