Hoppa till sidans innehåll

IdrottOnline


IdrottOnline är idrottens nya verktyg för kommunikation och administration

IdrottOnline ersätter gamla Klubben Online som många föreningar använt. IdrottOnline är svensk idrotts egna verktyg och är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. I ett och samma verktyg ska man kunna ha sin webbplats, tillgång till medlemmar, söka LOK-stöd och Idrottslyft och dessutom kunna sköta all tävlingsadministration.

EPi-Server som webbverktyg
Den nya miljön baseras på webbverktyget EPi-Server, ett enkelt och mycket flexibelt verktyg och dessutom marknadsledande i Norden. Den grundversion föreningarna erbjuds innehåller standardfunktioner i EPi-Server och är helt kostnadsfri. Utöver det kommer man att kunna köpa tilläggsfunktioner.

Leverantörer av tilläggstjänster
Riksidrottsförbundet har utformat en kravlista för leverantörer av tilläggstjänster till IdrottOnline. För att blir godkänd som leverantör ska man som företag följa de riktlinjer som RF har samt att vara partner till EPiServer AB.

Utbildning
SISU Idrottsutbildarna erbjuder introduktionsutbildning för IdrottOnline Klubb i varje distrikt. I tillägg till det utarbetas en studieplan som kan laddas hem från SISU:s hemsida. SISU Idrottsutbildarna runt om i landet finns som stöd i föreningslära och vilka möjligheter förening/förbund kan jobba med utifrån IdrottOnline. För att läsa mer om utbildning Klicka här

Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor
Här gäller detsamma som för föreningarna, även förbund och distrikt kommer att gå över till IdrottOnline. Webbsidorna för förbund är byggda på samma sätt som föreningar och gör så att flöden från förbundens webbplatser kan nås av föreningarna. Att dessutom ha koppling till det gemensamma administrativa verktyget gör att förbund och föreningar jobbar ihop.

Information
Löpande information gällande uppdateringar kommer att publiceras här på www.idrottonline.se 


Du kan även läsa mer om produkten IdrottOnline Klubb  eller kontakta IdrottOnline  om du har fler frågor. Projektansvarig Projektansvarig för IdrottOnline är Riksidrottsförbundets IT-chef Robert Larsson.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32 Skribent: Henrik Smedberg


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info