Hem / Nyheter från SBBF / Nyhetsarkiv / Gaddefors sänkte allt – och Danmark

Gaddefors sänkte allt – och Danmark

Han har varit en av de bästa svenskarna hela NM.
I sista matchen demonstrerade Anton Gaddefors att han tagit klivet in i landslaget för att stanna. Gaddefors stänkte i tio av 14 trepoängare på sin väg mot 36 poäng när Sverige slog Danmark med 101-82.

Sverige hade drabbats av en hel del skador och de drabbade undantagslöst de stora spelarna. Christian Maråker, Johan Åkesson och Brice Massamba tvingades vila allihop och då var det bara Andrea Schreiber kvar att tillgå på de stora positionerna. Det bäddade för en riktig trepoängsfest.

Gaddefors satte tio av 14 och totalt satte Sverige 19 av 37 treor.

- Med det lag vi hade fick vi se många spelare spela ur position och det tillsammans med bristen på storlek bidrog till att vi fick lite för stora hål i försvaret. Men jag tycker att vi löste det bra sett till våra förutsättningar. För att lösa det bättre krävs det någon smartare än jag, säger Sveriges coach Brad Dean.

Gaddefors var felfri i första halvlek och satte då sex av sex treor och en av en tvåa. Det tog Sverige till ledning 57-39. Men i tredje quartern sjönk skottprocenten då Sverige bara fick i en av tio och då närmade sig Danmark.

Men Sverige lyckades få i rätt växel igen då Rudy Mbemba hjälpte Gaddefors från trepoängslinjen och sedan orkade Danmark inte med ett ryck till.

På det hela taget var Brad Dean tämligen nöjd med vad han fick se under turneringen.

- Jag har fått chansen att se några spelare som jag normalt inte skulle fått se, några spelare fick ta ett kliv upp i näringskedjan och ta mer ansvar i större roller. Det ska vi ha nytta av på sikt, säger Brad Dean.

Slutställning NM:

1) Finland

2) Sverige

3) Island

4) Norge

5) Danmark

All star team

Teemu Rannikko, Finland, Petteri Koponen, Finland, Jakob Sigurdarsson, Island, Hlynur Baeringson, Island, Christian Maråker, Sverige.

Mest värdefulla spelare: Teemu Rannikko, Finland.

Sverige-Danmark 101-82 (24-22, 33-17, 12-23, 32-20)

Poäng, Sverige: Anton Gaddefors 36, Martin Pahlmblad 15, Rudy Mbemba 14, Erik Rush 13, Anton Saks 9, Johan Pierre 6, Andreas Schreiber 4, Thomas Massamba 2, Johan Jeanson 2.

Danmark: Nicolai Iversen 23, Chris Nielsen 19, Casper Hesseldahl 17, Morten Sahlertz 9, Michael Vincentz Nielsen 4, Mikkel Planntin 2, Mike Flowers 2, Peter Knudsen 2, Rasmus Söby Dalböge 2, Christian Lindberg 2.