Hem / Nyheter från SBBF / Nyhetsarkiv / Sverige-USA Select 77-78

Sverige-USA Select 77-78

I första halvlek var Sverige bra och Christian Maråker glödhet. Men Maråkers 24 poäng på tolv skott och två straffkast räckte inte. Sverige tappade en 17-poängsledning och förlorade med 77-78 mot ett ihopplockat amerikanskt collegelag.

- Jag tycker inte att det amerikanska laget var särskilt bra, men eftersom de vann måste vi ha varit ännu sämre. Vi slappnade väl av när vi ledde med 17 och sedan fick vi mer eller mindre en black-out i fjärde quartern när USA satte in en helplanspress. Det ska inte hända att man tappar en 17-poängsledning, men vi gjorde det idag. Vi måste gå vidare, men vi får inte glömma det här utan att lära oss av det, säger Thomas Massamba, Sveriges lagkapten.

Det svenska skyttet var förnämligt. Christian Maråker ledde Sverige genom att sätta åtta av tio tvåor och två av två treor. Anton Gaddefors fortsatte på den inslagna vägen från NM och hängde fyra av sju treor och fick totalt ihop 15 poäng. Totalt satte Sverige 20 av 39 tvåor och tio av 22 treor.

Men, USA vann returtagningen med 43-27 och kompenserade för 13 turn-overs mot Sveriges sex. Ovanpå det sköt USA 22 straffkast mot Sveriges tolv.

- I första halvlek genomförde vi det vi ska, vi höll oss till systemen och fick bra skott. Maråker tog bra beslut och satte sina lägen. Men när matchen skulle avgöras blev vi stressade av deras press, började kasta bort bollen och gjorde inte alls det vi skulle, säger Massamba.

Ändå såg det länge ut som om Sverige skulle vinna. Med sex sekunder kvar sänkte Maråker ett skott som gav Sverige ledningen med 77-76. Men, USA hann få iväg ett skott och när det inte gick i var USA först på bollen och tippade i två poäng.

Och på lördag lär Sverige få jobba igen. Då möter Sverige värdnationen Estland som skog Georgien med 82-75, ett Georgien som har Zaza Pachulia och Nikoloz Tskitishvili i laget.

- För oss i landslaget är det försäsong fortfarande, men det gäller att utnyttja den också. Vi behöver lära oss av det som hände, säger Thomas Massamba.

Sverige-USA Select 77-78 (19-21, 19-11, 25-29, 14-27)

Poäng, Sverige: Christian Maråker 24, Anton Gaddefors 15, Anton Saks 7, Martin Pahlmblad 6, Brice Massamba 6, Thomas Massamba 6, Rudy Mbemba 4, Andreas Person 4, Christopher Ryan 2, Johan Jeansson 2, Erik Rush 1.

USA Select: Brandon Triche 17, Rodney McGruder 10, Matt Gatens 10, Mike Bruesewitz 9, Anthony Johnson 8, Baye-Mousa Keita 6, PeShon Howard 6, Jack Colley 4, Bryce Cartwright 4, Elliott Eliason 4.