Hem / Coachteamet - nyhetsbrev

Coachteamet - nyhetsbrev

Nu startar "Coachteamet" - ett initiativ av basketutvecklarna Andrew Pleick & Rikard Aspegren. En gång i månaden skickar de ut egna betraktelser om basketen i Sverige med fokus på ledarskap - samt tips på övningar, artiklar och annat.

Andrew Pleick och Rikard Aspegren har kommit igång med att besöka flera föreningar i Sverige. Besöken handlar både om att sända och motta. - Det beror lite på i vilket sammanhang vi deltar men oftast håller vi en clinic och vi lyssnar alltid på hur föreningen och dess coacher jobbar idag, säger Andrew Pleick. Basen för basketutvecklarnas arbete är Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling vilket är ett forskningsbaserat dokument som beskriver de principer vi vill arbeta efter inom Svensk Basket. Det behöver dock levandegöras på olika sätt och vis.

- Även för erfarna coacher kan det vara svårt att ta sig igenom hela och sedan applicera i vardagen, tankesättet bryter ju lite med vad de flesta är vana vid så det blir viktigt för oss att ge praktiska tips på hur man tar med sig det in i sin vardag, säger Rikard Aspegren.

Utöver besöken i föreningarna startar därför basketutvecklarna ett nyhetsbrev som till en början ska komma ut en gång i månaden. Här kommer de att inleda med en aktuell betraktelse om ledarskap och Svensk Basket för att sedan ge tips på olika övningar, artiklar eller annat matnyttigt. Tanken är alltså att Ramverket ska få mer kött på benen.

- Nyhetsbrevet är döpt till "Coachteamet" för att spela lite på sättet vi ser att vi ska utöva ledarskap. Det får gärna vara flera som delar på ledarskapet i våra ungdomslag och där är föräldrar väldigt välkomna, du behöver alltså inte vara superproffs som ungdomscoach för att vara med i vårt coachteam, säger Andrew Pleick.

Vill du gå med i Svensk Baskets coachteam - klicka på länken nedan och fyll i din epostadress. Välkommen!

TILL COACHTEAMET