Hem / Annica Bergman ny kommunikationsansvarig för SBBF

Annica Bergman ny kommunikationsansvarig för SBBF

Efter en noggrann rekryteringsprocess är det nu klart att Annica Bergman blir ny kommunikationsansvarig för Svenska Basketbollförbundet.

Det har varit stort intresse för tjänsten med många sökanden, och generelsekreterare Fredrik Joulamo är nöjd över slutvalet.

- Vi har haft en mycket bra rekryteringsprocess med många väldigt intressanta kandidater, och vi känner oss säkra på att vi har hittat den bästa i Annica Bergman. Annica är en erfaren kommunikatör med gedigen kunskap både gällande intern och extern kommunikation, och har haft operativa såväl som strategiska roller. Hon är strukturerad, målmedveten och gillar utmaningar.

- Annicas uppdrag är att vara vår kommunikativa playmaker, och kommer med sin bredd och kunskap att göra oss alla lite bättre. 

Annicas har sin idrottsbakgrund i handbollen, där det hann bli några ungdomslandskamper och tio säsonger i Elitserien innan hon la skorna på hyllan. Hon har även ett stort idrottsintresse överlag.

Hon kommer till SBBF från jobbet som kommunikatör på Fabege, fastighetsbolag i Stockholm, där hon jobbat de senaste 4,5 åren. Fabege både förvaltar och bygger kommersiella fastigheter, och har bland annat byggt Friends Arena och Arenastaden i Solna. 

Hennes roll har varit bred, med både strategiskt och operativt arbete, allt från att göra kommunikations- och varumärkesstrategier till att skriva texter på intranät, hemsida och sociala medier. Innan det jobbade Annica tio år på Svenska Spel och sju år på Stim. 

Vad du ser fram emot med att börja jobba på SBBF?- Jag ser fram emot en massa saker. Bland annat att få lära mig nya saker, få sätta mig in i basketens värld, att få vidareutveckla det fantastiska arbete ni gör idag och att få bidra med min profession och erfarenhet till att förhoppningsvis lyfta kommunikationen ytterligare.

Genom att du kommer lite "utifrån" basketvärlden, vad du tycker det kan bidra med?- Jag tror att jag kan komma med nya perspektiv och tankar som kanske inte blivit tänka än då jag kommer från en lite annan värld. Jag tror att ibland kan de bästa svaren komma ut ur de lite okunniga frågorna. Det kan ställa saker lite på sin spets.

- Jag ber om ursäkt redan nu för att jag troligtvis kommer ställa många frågor under en period framåt, men jag tror att det är genom samarbete och att lyssna på varandra som man når framgång. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig allt av er kunniga basketfantaster!

Annica tillträder sin nya tjänst 29 augusti.