Hem / Föreningsutbildning

Föreningsutbildning

Föreningsledare är alla som på något sätt har en position i föreningen, såväl anställd som förtroendeuppdrag. De allra flesta utbildningar i föreningskunskap hålls av RF-SISU. När vi säger föreningskunskap kan det vara utbildningar kring hur en valberedning fungerar, bokföring för idrottsföreningar, hur man skapar en gemenskap i klubben och mycket mer.

Vi fokuserar våra krafter på basketen och tar alltså hjälp av RF-SISU för det mesta kring föreningskunskap.

Sök utbildningar hos RF-SISU

Föreningsledare - introduktion

Denna introduktionsutbildning riktar sig till dig som verkar i förening i en ledande position, t.ex. som förtroendevald styrelseledamot eller kanslist, och innehåller grundläggande information och kunskap kring att driva en förening i allmänhet samt specifikt vad det innebär att verka som förening inom Svensk Basket.

Utbildningen ger en inblick i viktiga administrativa delar att ha koll på samt hur ni i er förening kan skapa en trygg miljö för era barn och ungdomar. Vidare finns ett antal mallar att tillgå i utbildningen, som hjälp för att ni ska kunna förenkla och strukturera upp arbetet i just er förening.

Du hittar utbildningen i Svensk Baskets utbildningsplattform genom att söka på föreningsledare.

Sekretariat och statistik

Det finns flera funktionärsutbildningar för sekretariat. Den högsta utbildningen nationellt är förbundsfunktionär vilket ger dig rätt att sitta sekretariat på ligamatcher - sedan finns ytterligare en nivå vilket ger dig rätt att sitta sekretariat på landskamper.

På utbildningsplattformen finns också utbildningar i statistik - något som är väldigt viktigt i basket och ett krav i alla förbundsseriematcher.

Webbinarier

Svensk Basket har även ett flertal webbinarier där du på en timme kan få utökad kunskap i olika ämnen i din roll som föreningsledare.

Se webbinarier här