Hoppa till sidans innehåll

LOKA Heroes


”--- där behovet för basket är som störst är ofta där resurserna saknas som mest”

Bakgrund
Så här skriver Spendrups om det projekt de finansierar för att fler ska få möjlighet att spela basket:

"Loka Heroes handlar om att göra det möjligt för fler barn och ungdomar att spela basket. Vi vet att det finns en massa barn och ungdomar som vill spela basket men som inte har någon klubb eller ledare i området där de bor. Det är synd, för basket är viktigt! Vi tror att basket gör skillnad inom två av vårt samhälles största utmaningar – hälsa och mångfald. Basket är nämligen Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Men, där behovet för basket är som störst är ofta där resurserna saknas som mest."

Det är här Loka Heroes kommer in i bilden. Tillsammans med Svenska Basketbollförbundet ska vi peppa och ge resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. En Hero är en person som har en grym idé för hur fler barn och ungdomar ska få spela basket. Det kan vara allt från att starta en klubb eller ett lag i ett område där det saknas, till att skapa möjligheter för nyanlända svenskar att ta första stegen in samhället med hjälp av basket.

Vi ska göra vårt bästa för att våra Heroes ska ha möjlighet att förverkliga sina idéer. Vi ska hjälpa till med resurser, pengar, kunskap, utrustning, kontaktnät och kanaler att nå ut. Och sen ska vi följa med på resan för att inspirera fler att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.” 

Sammanfattning
11 Loka Heroes gör fantastiska insatser för att fler barn och unga ska få möjlighet att spela basket och vara en del av en gemenskap och ett sammanhang.

Framtid
Loka och SBBF håller alltid utkik efter fler hjältar att hjälpa. Kom gärna med tips!

För mer information, gå in på http://loka.nu/loka-heroes/

Uppdaterad: 24 SEP 2018 14:50

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info