Hoppa till sidans innehåll

Nothing But Net


Nothing But Net - Svensk Baskets projekt för att rusta upp och aktivera utomhusbasketplaner

Svensk Basket är en av åtta specialidrottsförbund som för 2021 får medel ur Svenska Spel och Riksidrottsförbundets Rörelsefond. Tack vare dessa medel, och med hjälp av andra samarbetspartners såsom Bergo Flooring, Marty Sports och Unisport, kommer det runt om i Sverige bli möjligt att rusta upp och skapa fler inspirerande utomhusbasketplaner. Samtidigt kommer föreningar ges möjligheten att i sommar erbjuda barn och ungdomar chansen att testa och hitta glädjen i att spela basket utomhus. Vi tror därför att detta projekt starkt kommer kunna bidra till att vi blir fler då vi sänker trösklar och får fler att hitta till vår sport.

Alla föreningar kan ingå i projektet. Ett av projektmålen är nämligen att det till våren inte ska finnas någon utomhusbasketkorg i Sverige som saknar nät och där kan alla föreningar bidra till att det sätts upp 1000 nya basketnät! 

 

Kvalitativa, prisvärda och tidsbesparande paketerbjudanden på utomhusbasketplaner (fullstora planer eller 3x3-planer) har också tagits fram och kan förenkla processen med att få tillstånd mer omfattande upprustningar eller nybyggnationer.

 

Tack vare medlen ur Rörelsefonden kommer ett 40-tal föreningar över hela landet att i sommar kunna vara på plats och erbjuda barn och ungdomar chansen att testa en ny sport. Tillsammans gör vi skillnad och möjliggör för fler att hitta glädjen i att spela basket.

 

Mer information om projektet

Ta del av materialet från den digitala projektpresentationen som hölls den 17 februari kl 18.00. Se presentationen här

Digital träff Nothing but net 210217 lågupplöst.pdf
  

Ansökan om att ingå i projektet genom att i sommar aktivera en utomhusbasketplan

Föreningar som är intresserade av att ingå i denna del av projektet kommer här från och med den 22 februari kunna finna länk till ett ansökningsformulär. Sista dag för inlämnande av en intresseanmälan är sedan söndag den 14 mars.  

knapp ansökan web.jpg

Anmälan behov av nät till utomhuskorgar och ingå i vår nätaktion!

Från och med mars månad kommer det här finnas en länk där föreningar löpande kan anmäla behov av nät till utomhuskorgar. Själva nätaktionen inleds sedan i april månad.

Paketerbjudandet på utomhusbasketplaner

Tillsammans med våra partners Bergo Flooring, Marty Sports och Unisport har Svensk Basket tagit fram kvalitativa, prisvärda och tidsbesparande paketerbjudanden på utomhusbasketplaner (fullstora planer eller 3x3-planer). Tanken med denna ”one stop shop” när det gäller utomhusbasketplan är att förenkla processen med att få tillstånd mer omfattande upprustningar eller nybyggnationer.

 

Ta del av paketerbjudandet på utomhusbasketplaner här.
Paketerbjudande utomhusplaner Nothing But Net.pdf

För frågor och beställning av ett komplett basketplanspaket:

BERGO FLOORING AB / UNISPORT SVERIGE AB

Kontaktperson: Peder St.hl

Tel.: 0371-58 77 12

E-post: This is a mailto link

Gå in och skapa er utomhusbasketplan på bergocourtbuilder.com. Där kan ni välja färger på planen och detta såväl i spelfältet, 3-sekundersområdet, området runt planen samt linjerna.

 

Mer information om RF/SISU Anläggningsstöd finner ni i denna länk

 

Ansökan om det sk Korgstödet görs på sedvanligt vis och enligt handboken för Projektstöd IF som du finner här.

https://www.basket.se/globalassets/svenska-basketbollforbundet/dokument/barn-och-ungdom/projektstod-if/sbbf-handbok-projektstod-if-2020--2021-version-2.pdf Frågor om projektet

Kontakta projektledare Mats Elsnitz, This is a mailto link, 070-676 45 20

Uppdaterad: 17 FEB 2021 10:18 Skribent: Orkan Berktan
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info