Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Återkoppling Region Mellersta Utvecklingsläger 2-U14, Falun

Återkoppling Region Mellersta Utvecklingsläger 2-U14, Falun

Här finns en kort återkoppling från lägret i Falun samt lite information om kommande läger.

Tack till alla som redan anmält till läger 3. Är ni osäker på om ni redan har anmält er, skicka ett mail till mig. Läger 3 äger rum i Örebro 28-30 mars. 

 

Inför läger 3 (max 70 killar och 70 tjejer)

1. Om ni redan betalt och anmält till alla 3 lägerna så behöver ni inte göra mer.

 

2. Om ni deltagit på läger 1 och/eller 2, men inte redan anmält er till läger 3, kan ni anmäla er genom att skicka ett svar på detta mail

 

3. Om ni vet någon som inte varit med på läger 1 eller läger 2, då måste de anmäla vi länken på basket.se

https://response.questback.com/idrott/u14regionmellerstasbbf1314/

 

Återkoppling läger 2

Region Mellersta återvände till Lugnets idrottsområde i Falun för ännu ett regionläger. Det är drygt två år sedan sist då 98:orna hade sitt första U14-läger här, vilket även var premiärlägret för den yngre åldersgruppen U14. Det är något speciellt med Lugnet som har allt man kan önska sig i idrottsväg med sex (!!!) idrottshallar, bad, gym i ett enormt idrottskomplex och en mängd andra idrottsanläggningar, elitidrottscentrum för tester m.m. i samma område, med de ståtliga hoppbackarna i bakgrunden som sträcker sig mot himlen. Precis som i övriga landet hade det vita snötäcket lagt sig över marken, men här i Falun var det fullt ös med plogbilar, snökanoner mm för att ladda för en ny skidsäsong. För ca 100 basketungdomar från Uppsala, Borlänge, Falun, Gävle, Ockelbo, Västerås, Sigtuna, Knivsta, Arvika, Köping och Örebro var det dock basketträning, fys, teori och nya kompisar som stod på agendan.

 

På träningarna nöttes det såväl teknik som spelförståelse och varvades med fartfyllt spel. Spelarna tog steg för varje träning och man såg stor utveckling från fredagen till söndagen. På söndagsmorgonen värmde vi upp med utomhusjogg ute i snön innan lägrets sista träningar. Med tanke på hur fokuserade spelarna var på söndagsförmiddagen var nog den friska vinterluften inte helt fel att starta dagen med. Ledarstaben gjorde ett mycket bra jobb hela helgen och bestod av baskettränarna Henrik Holmin, Said Naderi, David Pettersson, Uygar Bingöl och Elias Westerlund och fysios Anna Lindroth och Johan Gustavsson. Ett antal klubbcoacher var där och följde sina spelare vilket var jättekul och det skapar mötesplatsen vi så gärna ser i samband med regionlägren.

 

En viktig del under U14-året är den sociala utvecklingen utanför planen och att man får lära sig ta ansvar, respektera varandra och bo tillsammans vilket inte är helt smärtfritt i början på U14-lägren men något man ser utveckling på under året och målet är att man tar steg i utvecklingen både på och vid sidan av planen för varje läger.

 

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack och en stor eloge till Falu Basket med Ilir Sheremeti i spetsen. Allt fungerade klockrent och föräldragruppen fanns alltid till hands och fixade transport för alla som åkte tåg till/från lägret, skötte matserveringen i skolan och bidrog till en härlig stämning under hela helgen. Nu blickar vi framåt mot det tredje och sista U14-lägret denna säsong. Vi beger oss tillbaka till Örebro och Tegelbruket den 28-30 mars. 

 

Läs om de andra fem regionerna på följande länk:

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/Nyheter/NyheterfranSBBF/RegionlagerforU14runtomettsnotacktSverige/

 

Läxor till läger 3

- Bollbehandling, skott och passning från studs.

- Grundrörelser. Rörelser vid attack. Outlet och möta boll

- Basketsmart, Skivstångsintroduktion, Beat the pro.

- Spelarens ABC (PDF av presentationen: https://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_78114/cf_74/Teori_U14_-_Spelarens_ABC_pdf.PDF

 

Mer info om regionverksamheten; träningsplaneringar, länkar till video på skivstrångsintroduktionen m.m. hittar ni på: 

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/Landslag/Regionverksamhet/Forspelarna

 

Vänliga hälsningar,

Basketledarna i Mellersta

 

Med vänlig hälsning

David Leman
Regionansvarig Mellersta

Mail: This is a mailto link  

Mobil: 073-912 73 72