Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / BASKETIVITY

BASKETIVITY

Den 18 juni arrangeras 3x3-turneringen BASKETIVITY på tio platser runt om i Sverige. KFUM Örebro Basket är en av arrangörerna.

Under säsongen 2015/2016 har 22 basketföreningar, från Malmö i söder till Jokkmokk i norr, bjudit in ensamkommande flyktingungdomar till sin verksamhet inom ramen för Svenska Basketbollförbundets projekt Välkommen hit. Som säsongsavslutning har förbundet tagit initiativ till BASKETIVITY.

Det blir en festlig dag där basketmatcher varvas med tävlingar och uppträdanden, allt ackompanjerat av en DJ, berättar sportchef Andrew Pleick.  Den här säsongen har varit fantastiskt kul och lärorik för oss. De ensamkommande ungdomarna har bidragit med energi och många glada skratt, och klubben har kunnat erbjuda träning och social samvaro. Med BASKETIVITY firar vi den glädje och gemenskap som basketen ger så många i Sverige, oavsett var i världen man är född.

Vad är BASKETIVITY?

Tanken med 3x3 BASKETIVITY är att evenemanget är här för att stanna. Vår plan är att inleda varje sommar framöver med streetbasketturneringar runt om i Sverige, samma dag samma tid, och som är öppna för alla ungdomar att delta i, oavsett hur länge man har spelat basket. Det blir en festlig dag där basketmatcher varvas med skottävlingar, uppträdanden, allt ackompanjerat av en DJ.

Hur spelar man BASKETIVITY?

3x3 är en strukturerad form av streetbasket, framtagen av det internationella basketförbundet FIBA. Det är enkelt, tillgängligt och alla kan spela. Två lag med tre spelare i varje spelar mot varandra på en plan som är lika stor som en halv vanlig basketplan.

Varje lag består av 4-5 spelare MIXED nyanlända och etableradespelare: minst två nyanlända och minst två etablerade spelare/lag. Åldersspann 14-19 år.

Anmäl dig till BASKETIVITY!

Sista anmälningsdag är 10 juni.
Varje spelare anmäler sig individuellt.
Anmälan skickas till This is a mailto link 
Inbjudan