Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Distriktlagsverksamheten 2014

Distriktlagsverksamheten 2014

Mellansvenska ställde fyra lag på benen till DLT (DistriktLagsTurneringen).

Distriktlagsverksamheten (DL)  är för våra åldergrupper U18 och U16 och säsongen 2013/2014 var det för födda 96/97 samt 98/99. Även några flickor födda 00 var med under uttagningsträningarna. Under säsongen genomförde DL två öppna träningar – en i Karlstad och en i Örebro – för de som vill komma och träna med nya medspelare under ledning av nya coacher. Syftet med DL har hela tiden varit att stärka ungdomsverksamheten i vårt distrikt och samtidigt skapa en större samhörighet mellan våra föreningar och spelare. Dessutom ger DL en möjlighet för de spelare som vill satsa och visa upp sig på riksplanet för landslagscoacher via DLT. Distriktslaget är vårt representationslag och det är en stor ära att vara uttagen till DLT.

Efter de öppna träningarna tar coacherna ut upp till arton spelare i en trupp till nästa uttagningsträning, även de i Karlstad respektive Örebro, där spelarna som skall representera vårt distrikt i DLT tas ut. Vi hade cirka 80 spelare som var med på träningarna, något fler än förväntat, vilket innebar att coacherna hade ett tufft jobb att ta ut spelarna till DLT. I åldersgrupen DU18 fick vi ett par återbud vilket medförde att vårt lag kompletterades med spelare från föreningar i Östsvenska distriktet.

Sjätte juni styrde Mellansvenskas buss kosan mot Uppsala och Distriktslagsturneringen (DLT). Våra fyra lag var alla taggade då det var ett tag sedan Mellansvenska var representerat med full styrka på DLT.  Motståndet i de andra distrikten ärmycket tufft men vi lyckades vinna ett par matcher. Svårt nederlagstippade gjorde vi trots allt bra ifrån oss. DLT var en mycket positiv turnering för både spelare, coacher och ledare – vilket visar att basketen verkligen kan!
Vår ambition är att vi nu etablerat en kontinuerlig distriktlagsverksamhet och att Mellansvenska alltid kommer till DLT.

Bilder på våra Distriktslag som representerade Mellansvenska 2014 finner ni här!
DU16 DLT 2014
DU18 DLT 2014
HU16 DLT 2014
HU18 DLT 2014

Jag vill tacka alla inblandade – både spelare och coacher – för ett väl genomfört 2014 och ser nu fram emot en minst lika bra säsong 2014/2015.

 

Albert Lander

Distriktlagsansvarig Mellansvenska bdf