Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Region Mellersta U14: Anmälan till läger 2

Region Mellersta U14: Anmälan till läger 2

Här kommer information från Region Mellersta om hur man anmäler sig till läger 2 i Falun samt en kort sammanfattning från lägret i Örebro.

Sammanfattning U14-lägret i Örebro

 

Tegelbruket i Örebro är en arena och ett aktivitetscentrum som egentligen inte går att beskriva i ord utan måste upplevas. Ifjol invigde vi informellt Tegelbruket i februari när det ännu inte var helt färdigt. I år när vi återvände för det första regionlägret för Mellerstas 00:or var det ett hus med fullt ös från tidig morgon till sen kväll som mötte oss. Mest populärt mellan träningarna var nog ändå biblioteket där det fanns soffor och andra ytor att bara släppa på. Där kunde man läsa en bok, spela kort eller hänga i TV-spelshörnan. Med engagerad personal från Tegelbruket och värdföreningen KFUM Örebro blev inramningen av lägret precis så bra och härlig som man önskar att det ska vara.

 

Det är alltid lite speciellt med det första lägret för en åldersgrupp och så var det även denna gång. Med fokus på att våga lära känna nya kompisar, sköta sig på och vid sidan av planen och låta sig förkovras i basketbollsporten blev regionlägret den där smältdegeln av en massa härliga intryck och upplevelser som är precis det vi eftersträvar. På träningarna kämpade spelarna och lyssnade på tränarnas instruktioner. Framstegen under helgen var tydliga och det ska bli kul att se hur spelarna utvecklas på hemmaplan närmaste månaderna. Förutom basket och ett fyspass snörades joggingskorna på under söndagsmorgonen i en kall men vacker höstmorgon. Dessutom hade vi två teoripass, ett vid uppstarten av lägret som handlade om vett och etikett, och ett under lördagen när vi lyssnade på Andrew Pleick som berättade om sina erfarenheter som elitspelare. Det var väldigt givande och gav tankeställningar till såväl spelarna som oss vuxna.

 

Under helgen var det ett antal intresserade klubbcoacher och föräldrar som kollade på träningarna, vilket alltid är kul tycker vi från regionverksamheten. Innan avslutningen med spelarna på söndagen passade undertecknad på att ha en liten föräldrarinfo till alla föräldar som var på plats. Uppslutningen var enorm med ca 40 föräldrar på plats som lyssnade på regionupplägget och vad vi tränar och sysslat med den gångna helgen. Jättekul att så många dök upp och visade sitt intresse. Avslutningsvis vill jag tacka alla regioncoacher och fysios för en fantastisk insats under helgen. Jag vill även tacka arrangörerna och vi ser framemot att återvända till Tegelbruket redan i december då det är U15-spelarnas tur för läger där.

 

Läxorna inför läger 2

Teknik

Start-stopp, passningsteknik och skotteknik.

 

Taktik

3-0 grundrörelser och rörelse utan boll på svag sida vid attack.

 

Fys

Basketsmart 1 + Skivstångsteknik

Här hittar ni en lista på de som redan anmält sig och hur man gör för att anmäla sig om man inte står med på listan. Klicka här.

 

Mer info "för spelarna" på basket.se

Träningsplaneringar, länkar till video (skivstång & Basketsmart)

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/Landslag/Regionverksamhet/Forspelarna/

 

Med vänlig hälsning

David Leman
Regionansvarig Mellersta

Mail: 
This is a mailto link  

Mobil: 073-912 73 72