Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / SBBF Utbildningsinfo

SBBF Utbildningsinfo

SBBF har ett antal helt digitala och kostnadsfria utbildningar som genomförs via basketutbildning.se

Utbildningen ”Trygg basket” ger en bild av många av de delar man behöver tänka på och vara medveten om som tränare eller föreningsledare för att skapa en trygg miljö för våra spelare. Det finns exempel på mallar som ni i föreningen kan använda er av, t.ex. för att skapa en uppförandekod eller krishanteringsplan, och som utbildningsdeltagare blir man guidad till idrottens och basketens värdegrund, materialet ”barnens idrott” m.m. Vi har även utbildningen ”Värderad riktning” som tar upp värdegrundsrelaterade frågor med påståenden och problematiserande av vanligt förekommande händelser från vår verksamhet.

Under december månad har vi publicerat en ”Sekretariatsutbildning” för föräldrar eller spelare som är nybörjare eller behöver uppdatera sin kunskap gällande sekretariatsarbete. Utbildningen innehåller även en checklista för deltagarna att skriva ut eller titta på i telefonen, som praktiskt stöd under match. Passa gärna på att uppmuntra era spelare, föräldrar eller andra att gå den nu så är vi bättre förberedda när matcherna sätter igång igen!

För ca ett år sedan publicerade vi ”Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling” som ersätter den gamla spelarutvecklingsplanen och ska vara en röd tråd i all vår spelarutvecklingsverksamhet; i förening, utbildning, landslag och tävlingsverksamhet. Har ni inte redan tagit del av denna är det hög tid att göra det! Som komplement till ramverket finns exempel på träningsupplägg för både fysträning och basketträning.

Vill ni ha inspiration i rörligt format så finns ”Filmat material: SUPerclinics 2019” med filmade clinics och föreläsningar för både förening och tränare. Inom kort kommer det även att läggas upp filmade övningar för åldrarna U11-U15 med konkreta tips kring hur du kan bygga upp och ladda övningar i linje med ”Svensk baskets ramverk för spelarutveckling”.

I samband med att vår nya ”Strategi 2025” beslutades så satte vi upp mål kring välmående och fungerande föreningar. Föreningsinriktad utbildning har hittills saknats i vårt utbildningsutbud varför vi nu har tagit fram och publicerat ”Introduktion föreningsledare”. Den riktar sig till dig som förtroendevald, anställd i förening eller andra som är engagerad och leder föreningen på ett övergripande plan. Eller till de som bara önskar bredda sin kompetens kring att driva basketförening. Sprid i din styrelse och bland era anställda och se till att nyttja den tid nu när många är hemma mer än vanligt till att kompetensutveckla er!

Förutom ovan beskrivna kostnadsfria utbildningar som genomförs digitalt alltid, oavsett rådande pandemi, så vet vi att många längtar efter att kunna gå även våra ordinarie utbildningar för tränare och domare.  För att göra det bästa utifrån rådande omständigheter så erbjuder vi ”Introduktion Utvecklingstränare” med digital träff istället för att mötas fysiskt. Utbildningen kommer att genomföras på följande datum:

  • 28 januari klockan 18.00-21.00
  • 6 februari klockan 09.00-12.00
  • 21 februari klockan 16.00-19.00

Även Grundutbildning och Fortsättningsutbildning Utvecklingstränare genomförs där man kan gå stora delar av utbildningen digitalt (både via vårt digitala material och genomförande av vissa träffar digitalt) för att sedan, så fort vi har möjlighet, kunna avsluta utbildningarna med kvarvarande praktiska moment.

All anmälan sker vi basketutbildning.se.
Är du osäker på hur du loggar in eller behöver hjälp med att skapa användare eller korrigera din mailadress - hör av dig till This is a mailto link!