Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Slutrapportering gällande distriktslaget 2011

Slutrapportering gällande distriktslaget 2011

I ett sent skede tog Mellansvenska baskets styrelse ett beslut om att man skulle skicka två 16 års lag till NFC i Jönköping år 2011, 20-22 Maj. Styrelsen beslutade att skicka iväg två U16 lag baserat på flickor och pojkar födda 95 förstärkta av 96- or.

Det var sent påkommet och anledningarna till det är många men de ville ändå ge spelarna födda 95 chansen att visa upp sig för landslagscoacherna året efter att den ålderskategorin varit aktuella för region och Miki Herkel Cup (95). Arbetet påbörjades under ett tidigt 2011. Tränare letades upp och datum sattes för sammandrag. Tränare för pojkarna blev Olle Tjällden, Örebro samt Edwin Condori Örebro, för flickorna var det Marco Lasic Karlstad och Bengt Kling Arvika. Bengt Kling fick tyvärr avbryta uppdraget och ersattes då av Hans Iderström Karlstad.

 

Vi hade 4 stycken sammandragshelger klara när vi påbörjade vår resa  och dessa låg som följer:

Lördag den 19 mars pojkar/flickor
Lördag och söndag den 16-17 april enbart pojkar
Lördag och söndag den 7-8 maj enbart flickor
Lördag och söndag den 14-15 maj pojkar/flickor

 

Den 19 mars träffades pojkarna i Karlstad och flickorna i Fagerås, båda träffarna var lyckade och pojkarna var 22 spelare från 6 stycken olika klubbar: Arvika Basket, Eco Örebro Stars, KFUM Karlskoga, KFUM Örebro, Sjöängen IF, Sunne BBK. Flickorna var något färre med 18 stycken spelare från följande föreningar: Arvika Basket, Sunne Basket, BK Star, Sifhälla och KFUM Karlstad.

 

Efter detta första sammandrag hade pojkarna en dubbelhelg med övernattning i Askersund den 16-17 april. Flickorna hade även de en dubbelhelg den 7-8 Maj men då hade man delat upp helgen i lördag i Fagerås samt söndag i Karlskoga. Båda helgerna avlöpte bra och tränarna var nöjda med de insatser som gjordes. Pojkarna var några fler på sitt sammandrag, flickorna låg på 10 st per dag under denna helg. Flickorna fick efter sin helg ett samtal om vilka som tagits ut till laget och man tog då ut 12 stycken spelare. Pojkarna fick inte sitt slutgiltiga beslut om lagsammansättning förrän efter sista helgen den 14-15 Maj då det var övernattning med både lagen i Kil.

14-15 Maj hade vi alltså en dubbelhelg där båda lagen tränade i samma byggnad, Sporthallarna i Kil, det var övernattning och de två sista dagarna av träning inför NFC avlöpte väl. Vi hade även en förläsning från SISU angående kost. En basic förläsning tyckte deltagarna och önskemål framkom om att nästa år få en föreläsning som behandlade förebyggande av skador.

 

Efter denna helg hade flickorna 11 stycken klara för cupen, killarna hade 12 stycken som i slutändan pga skada blev 11 stycken som åkte iväg.

 

20-22 Maj stundade NFC och lagen åkte minibuss ner till Jönköping.  De spelare som ej bodde i Karlstad eller Örebro där minibussarna avgick från erbjöds tågbiljetter för att ta sig till samlingarna med minibussarna.

 

Mellansvenska skickade denna helg iväg två lag med 11 stycken spelare i varje, 4 st coacher och 1 st domare. Under helgen spelade lagen tuffa och utvecklande matcher men det togs ingen pallplats. Man kunde konstatera att många av de andra lagen hade haft mycket mer tid tillsammans vilket visade sig på basketplanen. Önskemål om att nästa års arrangemang skulle påbörjas redan under tidig höst gjordes!

 

Följande personer representerade Mellansvenska BDF under NFC:

 

PU16

 

Tränare

Olle Tjällden
Edwin Condori

 

Spelare

Gustav Tellwe                    Arvika Basket

Daniel Nylen                      Arvika Basket

Emil Nylen                         Arvika Basket

Zaki Penser                       KFUM Örebro

Max Johansson                  KFUM Örebro

Kristoffer Adamah              KFUM Örebro

Kenan Muratagic                KFUM Örebro

Daniel Terblanche              KFUM Örebro

Ike Okoroha                      KFUM Örebro

Oliver Törn                        KFUM Örebro

Anton Eriksson                   KFUM Örebro

Johan Röse                        Arvika basket - skadad ej med

 

 

FU16

 

Tränare

Marko Lasic

Hans Iderström

 

Spelare

Alisa Jujic                          KFUM Örebro

Filippa Brännström             KFUM Örebro

Linn Lindén                        KFUM Örebro

Malin Lill                            Arvika Basket

Madeleine Johnsson           Arvika Basket

Dekan Walizadah               KFUM Karlstad

Cassandra Irons                KFUM Karlstad

Sofia Persson                    BK Star

Linn Hallonqvist                 BK Star

Sofia Nordström                Sunne Basket

Ida Persson                      Sunne Basket

 

Domare

Martin Dahlgren

 

Administrativt ansvarig

Sofie Hogen