Hem / Egna nyheter / Nyhetsarkiv / Klubberbjudande 3x3 – sista ansökningsdatum 31 mars 2018

Klubberbjudande 3x3 – sista ansökningsdatum 31 mars 2018

Svenska Basketbollförbundet (SBBF) gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl elit- som gräsrotsnivå - allt i syfte att vi ska bli fler som spelar basket.

Satsningen görs på såväl elit- som gräsrotsnivå - allt i syfte att vi ska bli fler som spelar basket, håller på längre, hittar tillbaka till sporten samtidigt som den alternativa spelformen av basket öppnar upp nya möjligheter på alla nivåer för spelare och er föreningar.

Den gräsrotssatsning som först görs sker med hjälp av Framåtfonden, Riksidrottsförbundets och Svenska Spels gemensamma fond för att få fler ungdomar i rörelse. Stöd och ett incitament ges till de föreningar som utifrån vissa kriterier skapar ett "3x3-program", vars huvudsakliga målgrupp är ungdomar. Förhoppningsvis är detta former av aktivering som er förening är intresserad av att genomföra under 2018 och som ni kan ansöka om 6 000 kr, 11 000 kr eller 15 000 kr i stöd för. Då sista ansökningsdagen redan är den 31 mars ber vi er, om ni inte tidigare har fått denna information, att ta upp frågan i er förening och om det är aktuellt komma in med en ansökan.

Vi ser fram emot att vi gemensamt ska kunna fortsätta utveckla och bredda vår sport också genom 3x3!

Vid eventuella frågor kontakta Mats Elsnitz, som är ansvarig för 3x3 på SBBF:
This is a mailto link alt 070-676 45 20