Hoppa till sidans innehåll

SBBF erbjuder utbildningar

20 JAN 2021 11:14
  • Uppdaterad: 20 JAN 2021 11:14

Coronapandemin är ännu inte över och vi förstår att det är frustrerande för alla att inte kunna bedriva verksamhet som vanligt. Vi hoppas att ni håller er friska och ändå håller modet uppe. Det viktiga är att hålla i och hålla ut och framförallt försöka göra det vi ändå kan göra utifrån hur situationen ser ut!

 

SBBF vill därför uppmuntra till att ni tar del av deras digitala utbildningar! 

Dessa helt digitala och kostnadsfria utbildningar genomförs via basketutbildning.se:

  •  Utbildningen ”Trygg basket” som ger en bild av många av de delar man behöver tänka på och vara medveten om som tränare eller föreningsledare för att skapa en trygg miljö för våra spelare. Det finns exempel på mallar som ni i föreningen kan använda er av, t.ex. för att skapa en uppförandekod eller krishanteringsplan, och som utbildningsdeltagare blir man guidad till idrottens och basketens värdegrund, materialet ”barnens idrott” m.m.

 

  • Utbildningen ”Värderad riktning” som tar upp värdegrundsrelaterade frågor med påståenden och problematiserande av vanligt förekommande händelser från vår verksamhet.

 

  • En ”Sekretariatsutbildning” som SBBF publicerade i december för föräldrar eller spelare som är nybörjare eller behöver uppdatera sin kunskap gällande sekretariatsarbete. Utbildningen innehåller även en checklista för deltagarna att skriva ut eller titta på i telefonen, som praktiskt stöd under match. Passa gärna på att uppmuntra era spelare, föräldrar eller andra att gå den nu så är vi bättre förberedda när matcherna sätter igång igen!

 

  • ”Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling” som publicerades för ca ett år sedan och ersätter den gamla spelarutvecklingsplanen. Denna ska vara en röd tråd i all vår spelarutvecklingsverksamhet; i förening, utbildning, landslag och tävlingsverksamhet. Har ni inte redan tagit del av denna är det hög tid att göra det! Som komplement till ramverket finns exempel på träningsupplägg för både fysträning och basketträning.

 

  • ”Filmat material: SUPerclinics 2019” för att få inspiration i rörligt format från filmade clinics och föreläsningar för både förening och tränare. Inom kort kommer det även att läggas upp filmade övningar för åldrarna U11-U15 med konkreta tips kring hur du kan bygga upp och ladda övningar i linje med ”Svensk baskets ramverk för spelarutveckling”.

 

  • Utbildningen "Introduktion föreningsledare" som riktar sig till dig som förtroendevald, anställd i förening eller andra som är engagerad och leder föreningen på ett övergripande plan. Eller till de som bara önskar bredda sin kompetens kring att driva basketförening. Denna utbildning har framkommit i samband med att den nya ”Strategi 2025” beslutades där mål sattes upp om välmående och fungerande föreningar. Sprid i din styrelse och bland era anställda och se till att nyttja den tid nu när många är hemma mer än vanligt till att kompetensutveckla er!

 

Förutom ovan beskrivna kostnadsfria utbildningar som genomförs digitalt alltid, oavsett rådande pandemi, så vet vi att många längtar efter att kunna gå även SBBF:s ordinarie utbildningar för tränare och domare.  För att göra det bästa utifrån rådande omständigheter så erbjuder SBBF ”Introduktion Utvecklingstränare” med digital träff istället för att mötas fysiskt. Utbildningen kommer att genomföras på följande datum:

  • 28 januari klockan 18.00-21.00
  • 6 februari klockan 09.00-12.00
  • 21 februari klockan 16.00-19.00 

 

Även Grundutbildning och Fortsättningsutbildning Utvecklingstränare genomförs där man kan gå stora delar av utbildningen digitalt (både via vårt digitala material och genomförande av vissa träffar digitalt) för att sedan, så fort det finns möjlighet, kunna avsluta utbildningarna med kvarvarande praktiska moment.

 

All anmälan till utbildningar sker vi basketutbildning.se.
Är du osäker på hur du loggar in eller behöver hjälp med att skapa användare eller korrigera din mailadress - hör av dig till This is a mailto link!

Skribent: NBDF
Epost: Adressen Gömd


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info