Hoppa till sidans innehåll

Information om uppdaterade träningsrekommendationer och enstaka matcher

08 FEB 2021 16:01
Läs vad som gäller för träning för åldersgrupperna födda 2002-2004 samt enstaka matcher för åldersgrupperna 2005 och yngre.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2021 16:01

Frågorna har varit många och önskan stor att komma igång från er föreningar sedan regeringen meddelade förra veckan att åldersgrupperna 2002-2004 skulle få börja träna inomhus igen. Det har även kommit in många frågor om vad "enstaka matcher" innebär för de födda 2005 och yngre. Nu äntligen kan vi ge svar på era frågor! 

Träningsrekommendationerna för åldrarna 2002-2004 är samma som för de födda 2005 och yngre. Alltså tillåts kontakt- och spelmoment och det är pandemilagen som avgör hur många som får vara i hallen samtidigt. 

Enstaka matcher är dock endast tillåtet för de födda 2005 och yngre. I samråd med tävlingskommittén har dessa regler fattats för att enstaka matcher ska kunna genomföras:

  • Varje lag får spela max en träningsmatch per vecka. Ni får alltså INTE dela upp laget och räkna det som en match per spelare. Ni tar själva kontakt med tränare vars lag ni vill spela träningsmatch mot. Eftersom enstaka matcher är helt frivilliga så är det viktigt att ni accepterar om laget ni frågar av någon anledning inte vill spela träningsmatch. 
  • Alla träningsmatcher som planeras att genomföras ska anmälas via mejl för att säkerställa att antalet matcher inte överskrids. Ni mejlar till This is a mailto link
  • Ingen publik tillåts
  • Det är föreningarnas ansvar att erbjuda en så smittsäker träningsmatch som möjligt genom att ex. inte duscha och byta om i omklädningsrum, erbjuda handsprit och att minimera antalet människor i hallen. Pandemilagen ska definitivt följas men försök också att minska antalet vuxna närvarande ytterligare bland ex. coacher, sekretariat och domare.

 

Men vad händer med seriespelet?

Vi förstår att många har frågor om och när seriespelet kan upptas igen. Svenska Basketbollförbundet ska ta beslut om RM/USM kan genomföras denna säsong fredag den 19 februari. Tävlingskommittén har bestämt att vi inväntar detta beslut och sedan därefter tar beslut om våra egna serier. Så vänta er ett besked om seriespelet på måndag 22 februari. 

Skribent: Elin Setzman
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info