Hoppa till sidans innehåll

Stopp för enstaka matcher från 1 mars

24 FEB 2021 21:51
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade vid en presskonferens idag att de tar bort undantaget som tillåter åldersgrupperna 2005 och yngre att spela enstaka matcher från den 1 mars.
  • Skapad: 24 FEB 2021 21:51

 

 

De senaste dagarna har smittspridningen ökat drastiskt på flera platser i Sverige, inte minst i Norrbotten och Luleå. På grund av detta ser regeringen och Folkhälsomyndigheten ett behov av att skärpa restriktionerna för idrotten. Riksidrottsförbundet uppmanar alla idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att säkerställa att verksamheten fullt ut genomförs i enlighet med de nya rekommendationerna.

Enligt Folkhälsomyndighetens tidigare föreskrifter och allmänna råd bör föreningar avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar med undantag för bland annat enstaka matcher eller tävlingar för barn födda 2005 och senare. Detta undantag hävs från och med den 1 mars, till dess att smittläget förbättras. Inga enstaka matcher får alltså spelas i distriktet från och med måndag. 

Idrottsrörelsen fyller en viktig funktion och för många barn och unga är det helt avgörande att få komma till sin träning, till sin grupp eller lag och få ta del av den viktiga gemenskapen. Träning för de födda 2002 och yngre får därför fortsätta. Vi vet att sporren för många är att få mötas i tävling eller match men som läget ser ut nu går det alltså inte. Detta ställer krav på er ledare att nu hitta nya sätt att entusiasmera spelarna!

Vi förstår att detta är oerhört tråkiga besked men tyvärr måste vi vidta alla nödvändiga åtgärder för att minska smittspridningen! Vi hoppas därför att ni förstår att vi måste pausa enstaka matcher från och med måndag och förhoppningsvis får vi köra igång dem snart igen. 

Skribent: Elin Setzman
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info