Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsserierna ställs in

22 FEB 2021 14:50
Tävlingskommittén har beslutat att ställa in alla ungdomsserier för resten av säsongen. Beslut om junior- och seniorserierna tas efter 7 mars.
  • Skapad: 22 FEB 2021 14:50

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade förra veckan att de förlänger restriktionerna för idrotten till den 7 mars.

Detta innebär:

  • Kommunens anläggningar för idrott för de födda 2001 och tidigare hålls stängda.
  • Åldersgrupperna födda 2002-2004 får träna men inte spela enstaka matcher.
  • Åldersgrupperna födda 2005 och senare får träna och även spela enstaka matcher. Inget seriespel tillåts.

Tävlingskommittén anser att systemet för enstaka matcher för 2005 och yngre har fungerat bra de senaste veckorna. Föreningarna är noggranna med att anmäla matcherna till NBDF och även noga med att meddela när matcherna har blivit inställda. Vi uppskattar också att ni försöker hålla nere antalet människor i hallen! 

Med tanke på att situationen ser ut som den gör har tävlingskommittén insett att vi inte kommer att hinna spela seriematcher i ungdomsserierna. Beslutet togs därför i helgen att ungdomsserierna ställs in för resten av säsongen. Ett mycket tråkigt besked såklart men tyvärr nödvändigt. Vi tillåter fortfarande enstaka matcher, 1 per lag och vecka, vilket ni får fortsätta med. 

Beskedet kom också förra veckan från Svenska Basketbollförbundet att de skjuter på definitivt beslut om genomförande av RM och USM till den 7 mars. Tävlingskommittén har därför bestämt att vi tar slutgiltigt beslut om genomförande av junior- och seniorserier i distriktet efter den 7 mars. Vi vill även meddela att om möjligheten skulle öppna upp för åldersgrupperna 2002-2004 att spela enstaka matcher hjälper NBDF till med domartillsättningen. 

Vi förstår att det här känns tråkigt för alla inblandade men vi hoppas att ni har förståelse för beslutet och att ni på bästa sätt försöker fortsätta driva er basketverksamhet framåt! 

Skribent: NBDF
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BDF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info