Hoppa till sidans innehåll

RF SISU Norrbotten


Ett brett utbud av utbildningar för alla

RF-SISU Norrbotten erbjuder en mängd utbildningar för såväl tränare som föreningsledare men också för föräldrar och aktiva idrottsutövare. Vi har ett brett utbud och anpassar gärna utbildningar så att de passar dig eller din förening till både innehåll och form. Ibland har vi utbildningar där vi bjuder in föreningar från hela Norrbotten, andra gånger genomför vi dem lokalt i en kommun eller i en  förening.

Idrottens tränarutbildning

RF-SISU Norrbotten erbjuder SISU Idrottsutbildarnas tränar- och ledarutbildningar i flera steg som vänder sig till tränare och ledare från alla idrotter och oavsett vilken åldersgrupp de leder. Utbildningarna är nationella vilket innebär att de ser lika ut i hela landet.

De två första stegen i idrottens nya tränarutbildningar finns tillgängliga i dag, de övriga två stegen planeras för lansering längre fram.

Introduktionsutbildning för tränare

Introduktionsutbildning för tränare är en kostnadsfri och helt webbaserad utbildning som alla kan genomföra. När det gäller nästa nivå, Grundutbildningen, så är det i dag 40 specialidrottsförbund (SF) som använder den som sin grundtränarutbildning. Övriga förbund har egna tränarutbildningar.

Mer om introduktionsutbildning för tränare på sisuidrottsutbildarna.se

Till introduktionsutbildning för tränare.

Grundutbilding för tränare

Grundutbildningen för tränare ger dig en bra grund att stå på i din framtida tränarroll. Utbildningen är idrottsövergripande och vänder sig till alla tränare oavsett om man leder barn, ungdomar eller vuxna. Utbildningen omfattar cirka 25 lektionstimmar á 45 minuter och sker i ett varierat lärande med egenstudier, fysiska träffar och lektioner hemma i din förening.

Mer om Grundutbildning för tränare på sisuidrottsutbildarna.se

Idrottens föreningsledarutbildning

Begreppet föreningsledare är brett och omfattar alla som på något sätt är engagerade som ledare i en idrottsförening, i någon annan roll än den som tränare. Att veta hur en idrottsförening styrs och utvecklas är viktigt oavsett om du har ett allmänt intresse för föreningens uppbyggnad eller en specifik roll i föreningen.

Introduktionsutbildning för föreningsledare

Idrottens föreningsledarutbildning delas in i de olika stegen, Introduktion, Grund, Fortsättning och Högre utbildning. Just nu utvecklas föreningsledarutbildningar, där Introduktionsutbildning för föreningsledare är lanserad. Introduktionsutbildningen ger en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrottsrörelsen. Utbildningen är webbaserad, kostnadsfri och tar 2–3 timmar att genomföra. Ta gärna samtalen vidare i föreningen genom folkbildning.

Gå Introduktionsutbildning för föreningsledare

Mer om Introduktionsutbildning för föreningsledare på sisuidrottsutbildarna.se

Utbildningswebbar

Till flera av SISU Idrottsutbildarnas och idrottsrörelsens utbildningar ingår digitala utbildningsplattformar, så kallade utbildningswebbar.

Du hittar utbildningswebbarna på sisuidrottsutbildarna.se

Lokala utbildningskoncept

Schysst Snack

Med utbildningssatsningen Schysst Snack vill vi få unga killar att prata om hur det är att vara kille.  Hur förväntas man bete sig? Vad är det okej att prata om? Våra utbildare besöker föreningen och leder träffar med träningsgrupper och lag i åldern 12-17 år.

Läs mer om Schysst Snack

RF-SISU Norrbottens utbildningar

RF-SISU Norrbotten har ett brett och varierat utbud av utbildningar som stärker din roll - oavsett idrott och oavsett om du är ny inom idrotten eller har lång erfarenhet. Saknar du en utbildning i vårt utbud får du gärna höra av dig till oss. Tveka inte att kontakta våra idrottskonsulenter om du vill ha hjälp att välja rätt utbildning eller att starta en utbildning i föreningen. 

Här kan du söka våra aktuella idrottsövergripande utbildningar

 

 

Ekonomiskt stöd

Du känner väl till att din förening har möjlighet att få ekonomiskt stöd i olika former för den verksamhet ni bedriver? Målet är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar. Nedan presenteras de olika stöd som föreningar kan söka.

Alla ekonomiska stöd inom idrottsrörelsen har omarbetats och har nya regler från och med 2020. Förändringarna sker stegvis.

LOK-stöd för barn- och ungdomsidrott

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Läs mer om LOK-stöd

Projektstöd: Barn- och ungdomsidrott

Från och med den 1 januari 2020 delas det ekonomiska stödet Idrottslyftet upp i ett par olika områden för att bättre bidra till idrottsrörelsens mål

  • Få fler ungdomar att stanna kvar inom den organiserade idrotten
  • Idrottssvaga områden
  • Utbildade barn- och ungdomsledare i idrottföreningen

Stödet ska gå till satsningar som föreningar gör för att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet. 

Läs mer om projektstöd för barn- och undomsidrott

Stöd för anpassning av träningar under coronakrisen

För att ge föreningar möjlighet att ställa om verksamheten och fortsätta träna under coronakrisen går det att söka stöd från RF-SISU Norrbotten. Det kan handla om utrustning till utomhusträning, att genomföra annorlunda idrottsverksamheter eller täcka kostnader för ändrat anläggningsbehov på grund stängda hallar.

Det går också att söka stöd för anpassning av verksamhet riktad till nyanlända och asylsökande i alla åldrar.

Läs om stödet för anpassning under coronakrisen 

Projektstöd: Anläggningar och idrottsmiljöer

Riksidrottsförbundet avsätter årligen medel till ett anläggningsstöd med det huvudsakliga syftet att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar. Bidraget kan sökas av idrottsföreningar anslutna till Riksidrottsförbundet och ansökan handläggs av RF-SISU Norrbotten.

Läs mer om projektstöd för anläggningar och idrottsmiljöer.

Projektstöd integration

Söks via RF-SISU Norrbotten och Idrottonline för att nå nya målgrupper och utveckla föreningens verksamhet för att inkludera fler – främst med fokus på etnicitet.

Läs mer om stöd till verksamhet som syftar till integration.

Stöd till utrustning för Parasport

Riksidrottsförbundet har beslutat om ett stöd till utrustning för Parasport, det är ett nytt område som syftar till att öka tillgängligheten för barn och unga med funktionsnedsättning. Stöd får beviljas för viss fast eller större utrustning som är en del av aktivitetsytan. Stöd beviljas även till individuell tävlings- och träningsutrustning under förutsättning att den ägs av föreningen och därmed kan användas av flera utövare. För att kunna få stöd till utrustning för parasport krävs det att investeringskostnaden för utrustningen uppgår till minst ett prisbasbelopp.

Läs mer om stödet till utrustning för parasport på Riksidrottsförbundets webb.

Utvecklingsresurs genom folkbildning

RF-SISU Norrbotten erbjuder folkbildning i föreningar och förbund för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas. Vi har folkbildningsresurser som kan användas till att minska föreningens kostnader för utbildningsinsatser i föreningen. Hör med våra idrottskonsulenter. De kommer gärna ut till föreningen och berättar mer om det stöd vi kan vara och erbjuda. 

Här kan du läsa mer om metoder för utbildning, utveckling och lärande som vi erbjuder.

 

 

 

Vill ni veta mer? Ta kontakt med basketens idrottskonsulent!

KONTAKT

Stina Klasson

Idrottskonsulent

Utbildning

070-686 82 31

This is a mailto link

Under Stina Klassons föräldraledighet har basketen blivit tilldelad följande idrottskonsulent:

Isa Ponturo

Idrottskonsulent

Projektledare Nattidrott

070-262 57 26

This is a mailto link

Uppdaterad: 14 OKT 2020 19:29 Skribent: Norrbottens BDF
E-post: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Norrbottens BF
Bastugatan 6
972 41 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan 6, Luleå Energi Arena
972 41 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706804848
E-post: This is a mailto link

Se all info