Hoppa till sidans innehåll

Sista kursen i ÖBDF:s regi

04 JUL 2018 17:03
Ja, det var den kurs som skulle genomförts den 5 - 6 maj, och som vi fick ställa in på grund av för få deltagare. Vi skrev då att det kunde bli så, och nu är det ett faktum. Nästan åtminstone.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2018 17:10

Distriktsfunktionärer och domarrepetitionskurser får vi fortfarande genomföra. Om detta återkommer vi i särskilda skrivelser.

Nu har alltså SBBF tagit över ansvaret för Utbildning 2.0, där domare och tränare går helt skilda utbildningar samt att upplägget är olika mot tidigare. Det är nog inget tvivel om att den nya utbildningen blir bättre, för dem som orkar genomföra hela utbildningarna som genomförs både digitala, i hemmiljö, och vid fysiska träffar.

Den stora skillnaden är att SBBF även tar över utbildningsplanering och administration f.o.m nu. Tyvärr upplever vi att detta skett utan ngn större dialog och inflytande från distrikten. Läs nedanstående skrivelse från SBBF och kontakta Sara Egerstedt Dutina (se nedan) om du har frågor eller vill anmäla dig till någon kurs. Per den 30 juni hittade vi fyra möjliga kurser i landet.

Vi återkommer till er med förfrågan om hur era behov av tränare och domare ser ut den närmaste säsongen. Detta så vi kan ge SBBF en input om våra behov i ÖBDF.

 

” Med start våren 2018 övergår SBBF från den utbildningsmodell som funnits sedan 2005 till den nya utbildningsmodell som skapats inom projektet Utbildning 2.0. 

Den nya utbildningsmodellen ser ut enligt följande och innehållet är under framtagning och bearbetning.

Den nya utbildningsmodellen innebär en separation mellan tränare och domare redan från den första utbildningsnivån. Den bygger också på en fördjupning på området utvecklingstränare där den tidigare utbildningsmodellen har byggt på en stegring i sportslig nivå och ålder kopplat till utbildningsstegen, medan den nya modellen möjliggör fördjupningsutbildning oavsett vilken åldersgrupp och nivå du verkar på. 

Övergången sker successivt och stegvis där den nya "Introduktionsutbildning för utvecklingstränare” har genomförts med pilotutbildningar i april-maj 2018. Dessa följs sedan av "Nivå 1 Utvecklingstränare" samt "Matchledare A" & ” Matchledare B". De tidigare utbildningarna "EB-Utbildning och "Grundkurs" beräknas vara helt utfasade till starten av säsongen 2018-2019 och de högre utbildningsstegen implementeras sedan stegvis.

Gamla utbildningsnivåer och kommer att gälla även fortsättningsvis så om du har gått en utbildning tidigare så har den fortfarande samma behörighetsnivå. Ett förtydligande kopplat till gamla och nya utbildningar samt behörighetsnivåer kommer inom kort. 

I och med att Utbildning 2.0 lanseras så sker även en centralisering av utbildningsadministrationen där SBBF har som ambition att genom effektivisering och kvalitetssäkring öka tillgängligheten av utbildning i hela landet. Det är alltså inte längre era respektive distrikt (BDF) som ansvarar för administration och koordinering av den lokala utbildningen utan all kontakt gällande utbildning sker direkt med SBBF. 

Vi kommer att ha en kombination av fast utbildningsutbud, med utbildningstillfällen spridda över landet, och utbildningar som beställs av föreningar. 

Har ni önskemål om eller frågor kring utbildning så hör ni av er till This is a mailto link

Planerade utbildningar med fastställt datum publiceras löpande på basket.se under Utbildning - Planerade utbildningar >> LÄNK.

 

Sprid denna information till era spelare, ledare, domare och föräldrar samt säkerställ att ni har rätt information angående utbildning på era hemsidor!!

 

Och tveka inte att höra av er om ni har frågor, funderingar och önskemål!

 

Trevlig sommar!

 

Med vänlig hälsning

 

Sara Egerstad Dutina, Utbildningsansvarig

 

0761-037675

 

Skribent: Patrik Nilsson
Epost: Adressen Gömd

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Östsvenska BDF
c/o Nilsson, Getingstigen 28
151 60 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0739931712
E-post: ostsvenskabdf@gmail....

Se all info