Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till sekretariatskurser

19 JUL 2012 16:58
Med start i slutet av uagusti månad genomförs sekretariatskurser runt om i distriktet i och med införandet av de sista regeländringarna samt införande av nytt matchprotokoll och inbjudan till kurserna är utsänd till föreningarna via e-post.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2012 15:13

Inför säsongen 2012/13 så införs de sista regeländringarna i Sverige som infördes internationellt säsongen 2010/11, samt att nytt matchprotokoll kommer att införas, och detta innebär att fortbilningar och utbildningar måste genomföras inför seriestarten säsongen 2012/13.

Distriktsstyrelsen beslutade i samband med senaste styrelsemötet att sekretariatet i distriktets seniorserier ska bemannas med godkända sekretariatsfunktionärer enligt samma bestämmelser som för förbundsserierna, förutom assisterande sekreterare, så att föreningarna som eventuellt genomför kvalspel mot förbundsserierna och/eller deltar i USM/RM har godkända sekretariatsfunktionärer och att våra seniormatcher då genomförs på ett bättre sätt.

Kurserna delas upp i FORTBILDNING respektive UTBILDNING vilket förklaras kort nedan och notera att de som ska genomföra kurs måste ange om de vill gå den skrivande delen ( sekreterare och assisterande sekreterare, sistnämnda för förbundsserierna ) eller den tidtagande delen ( matchtidtagare och 24-sekunderstiditagare ) alternativt om någon vill genomgå båda delarna.

 

FORTBILDNING

Kurs för de som har avlagt godkänt prov senaste 4 åren och som vill förlänga godkännandet i ytterligare 4 år.
Namn på de som är godkända finns upptaget i register på distriktskansliet och den som anmäler sig till fortbildning och som inte finns upptagen som godkänd ges inte möjlighet att delta i kursen.

Följande tillfällen finns för FORTBILDNING:

- Tisdag 11 september klockan 18.00 i Nässjö, enbart för sekretariatsfunktionärer KFUM Nässjö.
- Onsdag 12 september klockan 18.00 i Huskvarna, enbart för sekretariatsfunktionärer Brahe Basket.
- Tisdag 18 september klockan 18.00 i Kalmar.
- Onsdag 19 september klockan 18.00 i Jönköping.
- Torsdag 20 september klockan 18.00 i Växjö.

Notera att ingen ytterligare FORTBILDNING genomförs utan därefter är det enbart utbildningar av sekretariatsfunktionärer som genomförs.

Notera att för Sanda Basketgymnasium så sker FORTBILDNING och/eller UTBILDNING separat från ovanstående/nedanstående under dagtid som en del i elevernas basketutbildning.

 

UTBILDNING

Kurs för de som tidigare inte har avlagt godkänt prov eller som är nya i denna funktion inom föreningen och som efter godkända prov är godkänd sekretariatsfunktionär i nästa 4-årsperiod som följs av FORTBILNING, år 2016, för förlängning av godkännandet.

Då kurs och prov kommer att ske under hösten 2012 så kan de som är anmälda till kursen, innan seriespelet påbörjas, verka som sekretariatsfunktionärer i distriktets seniorserier ( inte i förbundsserierna ) under hösten 2012 då godkända prov ska vara avlagda.

Följande tillfällen finns för UTBILDNING:

- Tisdag 28 augusti klockan 17.00 i Nässjö.
- Onsdag 29 augusti klockan 17.00 i Nässjö.
- Torsdag 30 augusti kockan 17.00 i Oskarshamn.
- Tisdag 4 september klockan 17.00 i Tranås.
- Onsdag 5 september klockan 17.00 i Kalmar.
- Måndag 10 september klockan 17.00 i Huskvarna.

Prov avläggs vid tillfällen som sker efter överenskommelse med föreningarna och som sker i samband med matcher under hösten 2012.
Varje kursdeltagare får avlägga maximalt 2 prov och om dessa prov inte klaras av måste UTBILDNING genomföras på nytt, tidigast våren 2013.

 

KURSAVGIFT OCH KURSMATERIAL

I samband med respektive kurs faktureras berörda föreningar kursavgift enligt följande:

FORTBILDNING
Arvode 800 kronor.
Sociala avgifter 240 kronor.
Resa 18,50 kronor per mil.
Eventuell lokalkostnad.
Inget kursmaterial delas ut till deltagarna - anteckningsmaterial måste tas med.

UTBILDNING
Arvode 1 600 kronor, inkluderar provtillfälle.
Sociala avgifter 240 kronor.
Resa 18,50 kronor per mil.
Eventuell lokalkostnad.
Varje förening köper in kursmaterial till UTBILDNING innan kurs till föreningens deltagare som förberedelse - köps in via Svenska BBF:s hemsida, kursmaterial för ”Förbundsfunktionärsutbildning”.

Ingen fika/måltid serveras utan varje förening som arrangerar ovanstående i samverkan med distriktet kan om de så önskar ordna detta för sina kursdeltagare.

Notera att föreberedelse inför kurs, samt ”efterarbete” för deltagare vid UTBILDNING inför väntande prov, kan ske som lärgrupp ( fd studiecirkel ) där vissa kostnader kan tas av SISU Idrottsutbildarna Småland - kontakta er lokala SISU-konsulent innan anmälan till kurs.

 

ANMÄLAN TILL KURS

Anmälan till FORTBILDNING görs via e-post This is a mailto link senast måndag 4 september där följande anges:

- Föreningsnamn samt anmälarens namn och kontaktuppgifter.
- Vilken ort anmälan gäller.
- Namn på kursdeltagarna med fullständigt personnummer.
- Ange om kursdeltagare vill genomgå skrivande delen ( sekreterare och assisterande sekreterare ) eller den tidtagande delen ( matchtidtagare och 24-sekunderstiditagare ) - alternativt båda delarna.

Anmälan till UTBILDNING görs via e-post This is a mailto link senast onsdag 22 augusti där följande anges:

- Föreningsnamn samt anmälarens namn och kontaktuppgifter.
- Vilken ort anmälan gäller.
- Namn på kursdeltagarna med fullständigt personnummer.
- Ange om kursdeltagare vill genomgå skrivande delen eller den tidtagande delen - alternativt båda delarna.

 

KURSPLATS

Exakt kursplats för ovanstående datum meddelas tisdag 5 september då kallelsen utgår för FORTBILDNING samt torsdag 23 augusti för UTBILDNING via e-post till anmälarna och detta presenteras även på distriktets hemsida som nyhet och som aktivitet i kalendern.

Skribent: Jovan Skundric


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info