Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare information efter beslut tagna 12 mars

13 MAR 2020 12:33
Som meddelat igår 12 mars så läggs all tävlingsverksamhet i distriktet ner med omedelbar verkan och ytterligare information är utsänd till föreningarna i distriktet.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 12:33

Nedanstående information i kursiv stil är utsänd till föreningarna i distriktet via e-post idag 13 mars och ytterligare information kommer att sändas ut nästa vecka vilket också kommer att vara tillgängligt här på hemsidan.

Som meddelat igår så läggs all tävlingsverksamhet i distriktet ner med omedelbar verkan på rekommendationer från SBBF som också har lagt ner all tävlingsverksamhet för innevarande säsong.

Vad gäller träningar så kan samma upplägg/rekommendationer följas som för skolverksamheten vilket var ”lösningen” vid samtalen igår mellan idrotterna och RF.

Så länge kommuner eller regering inte stänger skolor så bestämmer föreningar hur de ska göra med träningarna och givetvis följa de vanliga principerna att man ska stanna hemma vid förkylningar, tvätta händer och så vidare samt givetvis följa rekommendationer i sina respektive kommuner och regioner.
För ungdomar, oftast, så umgås samma spelare både i skolan och på träningar, liksom virusspridningen i landet, och detta ligger till underlag för rekommendationer att följa vad som bestäms för skolverksamheten.

Notera att beslutet som är taget av SBBF igår gällande själva virussituationen sträcker sig fram till och med 30 april och att nytt beslut tas vid denna tidpunkt vilket vi kommer att följa men detta påverkar inte besluten gällande tävlingsverksamheten.

Beslutet taget av SBBF med rekommendationer kan ni ta del av via följande länk:
https://www.basket.se/Nyheter/nyheterfransbbf/svenskbasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/

Under en tid nu så har arbetet pågått, bland annat ordförandemötet 1 februari, inför säsongen 2020/21 och framöver vilket fortsätter nu och mer information kommer att sändas ut efter distriktsstyrelsens kommande möte nu på onsdag 18 mars inkluderat information på grund av gårdagens beslut från SBBF och distriktet.

Under nästa vecka kommer även arbetet med innevarande säsongs tävlingsverksamhet att avslutas och ytterligare information kring detta kommer så snart arbetet är slutfört.

Skribent: Jovan Skundric
E-post: This is a mailto link


Postadress:
Småland-Blekinge BF
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
St Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0704505480
E-post: basket@smalandsidrot...

Se all info