Regelskillnader för SkBBF:s serier herrar/damer distriktsserie, herrar/damer motionsserie, pojkar/flickor ungdomsserie samt pojkar/flickor barnserie. Skrivs lämpligen ut och medtas till match.

Antal spelare 12
Tröjnummer 00, 0-99
Bollstorlek Herrar senior: 7, normal
Damer senior: 6, midi
Speltid 4 x 10 minuter effektiv. 10 minuters halvtidspaus mellan period två och tre, 2 minuters paus mellan övriga perioder
24-sekunder 24-sekunderstidtagare
Zonförsvar  Ja
Fullplanspress Ja
Bytesmall Nej
Wo Förlust av matchen med 0-20. Wo-avgift: 3 000 kr betalas till Skånes BBF, varav 75 % tillfaller förening som ej förorsakat wo.

Herr/dam motionsserie, division 4 och lägre

Kön Herrar motion: Herr
Damer motion: Dam
Laglicens Motionslicens
Bollstorlek Herrar motion: 7, normal
Damer motion: 6, midi
24-sekunder Inget krav på 24-sekunderstidtagare. Saknas 24-sekunderstidtagare är det domarna som bedömer 24-sekundersregeln. Då det är en uppskattning, är det inte exakt 24-sekunder utan snarare något längre. När bakre domaren anser att det är tio sekunder kvar på anfallet, ropar denne högt “tio sekunder” samt visar med ena handen pendlande i höfthöjd att nedräkning pågår, därefter “fem sekunder” med handen i huvudhöjd, för att slutligen vid noll sekunder kvar blåsa av spelet.

Pojk/flick U20 nivåträd, ungdomsserie

Kön Pojkar ungdom: Pojke
Flickor ungdom: Flicka
Födelseår U20 (2004) – U13 (2011)
Laglicens Ungdomslicens
Bollstorlek Pojkar ungdom: 7, normal. Storlek 6 om lagen är överens. Största storleken (6 eller 7) som något lag önskar om lagen inte är överens.
Flickor ungdom: 6, midi
Speltid 1 match i arrangemanget: 4 x 10 minuter effektiv. 10 minuters halvtidspaus mellan period två och tre, 2 minuters paus mellan övriga perioder.2 eller 3 matcher i arrangemanget: 4 x 7 minuter effektiv. 5 minuters halvtidspaus mellan period två och tre, 2 minuters paus mellan övriga perioder.
Förlängningstid Tiden för en halv ordinarie period
Fullplanspress Ja, men regeln Försvar vid överlägsenhet gäller: Om ett lag leder med mer än 25 poäng måste lagets spelare, när de ska börja att spela försvar, först förflytta sig till 3-poängslinjen vid egen korg. Därefter får de spela försvar på sin egen planhalva. Inte förrän lagets ledning minskar till mindre än 20 poäng, får laget spela försvar på hela plan igen. Dock är det tillåtet att kämpa om bollen vid returen av ett missat skott eller om man blir bestulen på bollen (“stealad”) på sin främre planhalva, men laget som leder måste spela försvar enligt ovan när laget som ligger under får kontroll över bollen.Om laget trots en varning från domarna bryter mot ovanstående regel, bestraffas laget med en bänkteknisk foul (B-foul) på coachen i det felande laget.
Ospelad match Om inget av lagen orsakat att match ej spelats sätts resultatet till 2-2 och lagen får vars ett poäng i serietabellen.

Pojk/flick U17 nivåträd, ungdomsserie

Födelseår U17 (2007) – U13 (2011)
Fullplanspress Ja, men regeln Försvar vid överlägsenhet gäller vid ledning med mer än 25 poäng, se ovan avsnittet Pojk/flick U20 nivåträd, ungdomsserie