Hem / Svensk Basket hos FIBA

Svensk Basket hos FIBA

Ordförande Susanne Jidesten och generalsekreterare, Fredrik Joulamo, var tillsammans med Internationella utskottets ordförande, Lena Wallin-Kantzy, under torsdagen inbjudna till FIBA:s huvudkontor i Mies utanför Genève.

Dagen inleddes med ett möte med generalsekreteraren, Andreas Zagklis, där SBBF fick möjlighet att presentera sin verksamhet med fokus på prioriteringar och utmaningar. Andreas beskrev i sin tur hur FIBA nu arbetar mer och mer för att vara en operativ organisation, mer än en politisk sådan, vilken i sin tur hjälper de 213 medlemsförbunden med olika utvecklingsfrågor. Den nya organisationen har också gjort det lättare att arbeta med gemensam inriktning och mål för hela världen.
Samtalet innefattade också en del medskick och frågor.

Sedan följde möten med den avdelning som arbetar med att stötta de nationella förbunden med konkreta utvecklingsfrågor. Även 3x3 fanns med på dagens agenda liksom en genomgång av en bråkdel av alla historiska saker som finns samlade i museum, givetvis med koppling till basketens historia.

Slutligen fick man en pratstund med Anna Barthold, nyanställd hos FIBA, som ansvarig för damernas tävlingar.

- En oerhört givande dag, säger Susanne Jidesten och fortsätter. Det är mycket enklare att förstå FIBA:s roll när man på plats fått träffa ett antal viktiga personer och dessutom se FIBA:s fina byggnad där basketbollen finns med överallt i olika teman.

- Jag har fått med mig konkreta tips och kontakter om hur FIBA kan hjälpa oss, inte minst med högre utbildning för bl.a. coacher och domare, konstaterar Fredrik Joulamo.