Hem / Basketutvecklarna gjorde entré på golvet tillsammans med Alex Sarama
Svensk Basketbollförbundets basketutvecklare Andrew Pleick (till höger i bild) och Rikard Aspegren under en clinic. Foto: Dennis Wiedermann

Basketutvecklarna gjorde entré på golvet tillsammans med Alex Sarama

Sedan augusti har Svenska Basketbollförbundet två basketutvecklare anställda. I torsdags fick basketutvecklarna äntligen möjlighet att komma ut och träffa ett gäng coacher fysiskt när Alvik Basket anordnade en träff för sina coacher.

Svenska Basketbollförbundets basketutvecklare Andrew Pleick och Rikard Aspegrens uppdrag är att vara ett sportsligt stöd till föreningar och ledare inom Svensk Basket. Det sker bland annat genom att vara ute och träffa coacher och föreningsledare.

Under torsdagskvällen anordnade Alvik Basket en träff med klubbens coacher och basketutvecklarna gjorde i samband med det sitt första fysiska klubbesök. Andrew Pleick och Rikard Aspegren inledde träffen med att lyfta Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling. Därefter tog Alex Sarama från Basketball Immersion över och visade under två timmar hur man kan applicera ramverket i praktiken med fokus på transition.

Alex Sarama är en av många som varit delaktig i framtagandet av ramverket och på Svenska Baskets Youtube-kanal hittar du en rad övningsexempel från Alex. I videon berättar Alex Sarama mer om tankarna bakom övningsexemplen och hur de hör ihop med ramverket.

>>> Övningsexempel U11-U12 
>>> Övningsexempel U13– 

Tidigare i år höll dessutom Alex Sarama ett webbinarium kring spelarutbildning som du kan se i spelaren nedan.

Vill din förening också ha stöd kring sportsliga frågor? Kontakta basketutvecklarna!

Basketutvecklarna har redan genomfört en rad digitala träffar med föreningar och basketdistriktsförbund. Basketutvecklarna har framöver flera träffar (både fyiska och digitala) med föreningar inplanerade och vill din förening också ha stöd kring sportsliga frågor tveka inte att kontakta någon av basketutvecklarna.

Andrew Pleick
Tel: +46 8 699 63 13 
E-mail: This is a mailto link

Rikard Aspegren
Tel: +46 8 699 64 16
E-mail: This is a mailto link


Mer från basketutvecklarna:

>>>Landslagsclinic som uppladdning inför Sverige - Finland

Foto: Dennis Wiedermann, SBBF