× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nytt tävlingsverktyg i Svensk Basket

Nytt tävlingsverktyg i Svensk Basket

Ett nytt tävlingsverktyg införs i Svensk Basket för serieanmälan, avgifter, licensiering, serieläggning och tjänster kopplade till den löpande verksamheten.

Tävlingsverktyget heter Profixio och används redan av flera svenska idrottsförbund. Övergången är en del av den digitala transformation som sker på flera plan.

– Med Profixio får vi in nästan all tävlingsadministration och licenshantering i ett och samma verktyg vilket underlättar väldigt mycket för alla, säger Leydy Luna Gogolin som drivit projektet från Svenska Basketbollförbundet.

Även Michael Malm och David Leman från Westra respektive Stockholms distriktsförbund har varit med i arbetsgruppen som tagit fram det nya verktyget.

För att Profixio ska fungera behöver alla föreningar godkänna en integration mellan IdrottOnline och Profixio - vilket är nästa steg på dagordningen. Verktyget pratar redan med Genius Sports som står för statistikdelen och tillsammans ska dessa tre system alltså hantera allt kring tävling, licensiering, serieanmälan med mera.

- Vi kommer nu att jobba ut mot föreningarna med att få dem att godkänna integrationen och självklart blir det utbildning i det nya systemet också, fortsätter Luna Gogolin.

Genius Sports och FIBA Organizer, där mycket av administrationen gjordes tidigare, har aviserat att de inte kommer att fortsätta att utveckla systemet utan koncentrerar sin verksamhet mer på statistikdelen och FIBA Live Stats. Ett byte av tävlingsverktyg var därför nödvändigt även av detta skäl.


Inom kort meddelas tillfällen för webbinarier där föreningar kan delta för att lära sig jobba i det nya verktyget.