Skip to content

Herrar U16 obesegrade i BSBC 2023

Nyhetsartikel

Publicerad 2023-01-10

Landslagssäsongen 2023 inleddes i Tallin, Estland med Baltic Sea Basketball Cup, som U16- och U18-landslagen deltog i igen för första gången sedan 2020. Och det bjöds på flera spännande matcher och många svenska segrar under turneringen.

DAMER U18 inledde BSBC med en dominant defensiv insats, när laget besegrade värdnationen Estland med 75-29. Mot Lettland blev det förlust med 75-87 efter att motståndarna gjort ett ryck innan halvlek. Turneringens avslut blev en riktig rysare, där Finland hade sista avslutet för vinst – men missade! Istället vann DU18 matchen med 72-71, och tog hem andraplatsen i turneringen.

Efter matchen fick laget ta emot silvermedaljerna, och Tiffany Barbosa blev utsedd till MVP i Sverige.

HERRAR U18 inledde även de starkt med en 13-poängsseger över Estland, där Viktor Lukic-Gavric var ostoppbar – 34 poäng på 59-procentig skytte, på endast 22 minuters speltid! Mot Lettland ledde HU18 med 28-10 efter första perioden, men sedan tog motståndarna över och det blev förlust, 71-81. I turneringens sista match tog laget en komfortabel 25-poängsseger över Finland (49-74) och slutade på andra plats i BSBC 2023.

Efter matchen fick laget ta emot guldmedaljerna, och Eddie Jallow Hedqvist blev utsedd till turneringens MVP i Sverige.

HERRAR U16 gick obesegrade genom turneringen och tog hem guldmedaljerna i Baltic Sea Basketball Cup 2023, defter att ha visat upp kyla i slutskedet av varje match, vilket gav laget segern varje gång. Mot Estland vände man ett 4-poängsunderläge med 2 minuter kvar till vinst (73-69), mot Lettland vände laget ett 11-poängsunderläge i andra halvlek till vinst (70-60), och i den avgörande matchen mot Finland var spelarna återigen kyligast i slutminuten, med tuffa avslut som gav tredje raka segern (73-68).

Efter matchen fick laget ta emot guldmedaljerna, och Ludvig Prytz blev utsedd till turneringens MVP.

DAMER U16 hade tuffa dagar i Tallinn, där det blev tre förluster av tre möjliga – men fick med sig mycket erfarenhet inför sommarens mästerskapsspel. Premiärmatchen mot Estland slutade 75-96, mot Lettland blev det förlust med 24 poäng (51-76) och i den avslutande matchen mot Finland skrev siffrorna till 43-82.

Efter sista matchen blev Alva Hägerström utsedd till MVP i Sverige.

Bilder

Bilder från Baltic Sea Basketball Cup hittar du på Svensk Baskets Flickr-konto.

Bildalbum

Statistik

Nedan hittar du all statistik från varje match i Baltic Sea Basketball Cup 2023.

Zonmatcher både i norr och söder

I helgen åkte Bankeryds F08 till Skåne och samtidigt KFUM Umeås herrar U19 till Sundsvall för att spela zonmatcher och möta motstånd de sällan annars möter. "Jag hoppas att fler tar chansen att utveckla sitt lag och sina spelare genom att spela zonmatcher." säger Rickard Frey, coach i Bankeryd.

Nyhetsbild

Kallade trupper till U20-landslagens majläger

Ungdomslandslagsommaren inleds med att våra U20-landslag samlas för läger 17-19 maj i Södertälje. Här hittar du de kallade trupperna för Damer U20 och Herrar U20.